Anulować wyniki finału programu „Szansa na sukces. Eurowizja Junior 2020“

27 września 2020 finał programu „Szansa na sukces. Eurowizja Junior 2020“ na TVP 2 wygrała Alicja Tracz. Jednak, mimo radości i łez, to zwycięstwo mogło być prawdopodobnie prowadzone przez ogromne machinacje SMS-owe. Oszustwo z głosami SMS na numer „7350“ podczas transmisji na żywo przyćmiło prawomocny wynik głosowania na Lenę Marzec, kandydatkę nr. 1 do uczestnictwa w Konkursie Eurowizji Junior 2020 w Warszawie. W 2019 roku, kiedy bardzo podobna sytuacja pojawiła się w rosyjskiej telewizji, zmusiła ona do pełnego przeglądu wyników głosowania SMS-owego i ich zasadności. Ja, Edwin Symonowicz, jako jeden z organizatorów Eurowizji Junior 2020 w Warszawie, wzywam Prezesa TVP Jacka Kurskiego do pełnego zbadania i anulacji wyników selekcji kandydatów do Eurowizji Junior 2020 z Polski.

Składając podpis, uprawniam Edwin Symonowicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.