Apelujemy o rondo na skrzyżowaniu Kolonijnej z Bydgoską w Niemczu i o uspokojenie ruchu na Bydgoskiej

Apel o podniesienie bezpieczeństwa na ul. Bydgoskiej w Niemczu

Apelujemy o budowę ronda na skrzyżowaniu ul. Bydgoskiej z Kolonijną w Niemczu. Obecna organizacja ruchu we wspomnianym miejscu jest przyczyną powstawania wielu niebezpiecznych sytuacji.

Obserwując stały wzrost natężenia ruchu na drodze powiatowej 1504C, w skład której wchodzi ulica Bydgoska, domagamy się także uporządkowania i uspokojenia ruchu na odcinku w Niemczu od Słowackiego do Kolonijnej, poprzez zaplanowanie w opisywanym miejscu odpowiednich systemowych rozwiązań, na przykład: szykany, progi zwalniające wyspowe, azyle na przejściach dla pieszych wraz z odgięciem toru jazdy, "bramy wjazdowe" do obszaru zabudowanego itp.

Petycja zostanie przekazana do Urzędu Gminy Osielsko oraz Starostwa Powiatowego w Bydgoszczy.

Więcej o sprawie na stronie kfs.org.pl. Treść pisma do pobrania tutaj.

Piotr Piekarski Krajowe Forum Samorządowe    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Piotr Piekarski Krajowe Forum Samorządowe do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.