Arena Jaskółka - tylko taka nazwa dla hali sportowej!

HALA.jpg

My mieszkańcy Tarnowa, sympatycy tarnowskiego sportu, apelujemy do Prezydenta Miasta Tarnowa Pana Romana Ciepieli o zaniechanie próby zmiany nazwy hali widowiskowo-sportowej w Mościcach. Nazwa tej hali, wyłoniona w konkursie kilkanaście lat temu to Hala Jaskółka. Hala została poddana remontowi i modernizacji o czym wielokrotnie informowały i zapewniały służby miejskie, projekt hali nawiązuje do jaskółki, decyzja o próbie zmiany nazwy jest więc niezrozumiała.

Apelujemy o zaniechanie tej dziwnej decyzji, która lekceważy tradycję i mieszkańców. Uważamy, że hala powinna nazywać się tak jak dotychczas. Jeśli miejscy urzędnicy uważają, że nowoczesności doda jej wyraz arena w nazwie - niechże hala nazywa się ARENA JASKÓŁKA.

Szanujmy lokalną tradycję i historię. Hala Jaskółka to wiele sportowych emocji i wspomnień, należy o nich pamiętać! Nowa czy stara - tylko JASKÓŁKA!

Stowarzyszenie Kibiców Unii Tarnów    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie Kibiców Unii Tarnów do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.