Żądamy mostu pontonowego w Prośnie na czas remontu na rzece Guber!

PÓŁ ROKU BEZ MOSTU!

Taką informację niedawno usłyszeliśmy. Most na rzece Guber w miejscowości Prosna od dnia 23.06 do Grudnia zostaje zamknięty a mieszkańcy pobliskich miejscowości, którzy dzień w dzień z niego korzystają skazani na 50 kilometrowe lub totalnie zniszczone objazdy. Decyzja o budowie na pewno nie była podjęta z dnia na dzień a mieszkańcy nie mogą liczyć na normalny dojazd do pracy szkoły itd ponieważ nie dostajemy zastępczego mostu, którego powiat nie raczył zorganizować, by mieszkańcy nie musieli się martwić o normalne poruszanie się na tym odcinku drogi!

IMG_20210619_121943.jpg

Podpisując, upoważniam Mateusz Skomorok do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.