DO JURKA OWSIAKA, ŚWIAT POTRZEBUJE WOŚP

Jurek,

czas by WOŚP wyszła poza granice kraju. By każdy na świecie potrafił to robić u siebie, jak My, czyli pomagać do końca świata i jeden dzień dłużej. Nie hermetyzujmy dłużej tej szlachetnej idei niesienia pomocy tylko dla siebie. Proszę zainicjuj sieć świątecznej pomocy na całym globie. Na pewno się uda, bo nie takie rzeczy zrobiłeś.

Tegoroczny przykład ze zbiórką w Australii jest dowodem, że można. Ale to mimo wszystko to jakoś dryfuje, a to dlatego, że Ty nie sterujesz osobiście tą arką po oceanach. Mówią, że należy się Tobie Nobel pokojowy. Tak, spraw, by po tę nagrodę sięgnęli wszyscy ludzie dobrej woli. Ale dziś sensem jest mówienie o pokoju w wymiarze globalnym. Potrzebne są wybitne jednostki, które spowodują, że Ziemia zacznie oddychać świeżością, a Ludzie staną się dla siebie lepsi.

pobrane.png

Ps.

Ileż razy pytam za granicą PL, jaki znają polski produkt (?) Z reguły pada jedna odpowiedź: vodka. Zatem sprzedajmy swój faktycznie najlepszy produkt: solidarność sumienia opakowana w papierowych puszkach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Siema

Sebastian Szwajlik    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Sebastian Szwajlik do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.