Dożywocie dla każdego kto torturuje, gwałci lub morduje dzieci

TO NIE JEST TAK, ŻE DZIECKO NIE CZUJE BÓLU

Czy Ty, jako osoba dorosła, zaznałeś kiedyś bólu fizycznego? Tak? To teraz pomyśl, że ktoś, kto ma np. 2-latka, też czuje ból, gdy jego oprawca łamie mu rękę lub żebra. A czy kiedyś bolał Cię brzuch, bo zjadłeś coś, co Ci zaszkodziło? Tak? A wiesz, że kiedy dziecku jest zadawany cios silną, dorosłą pięścią prosto w brzuszek i odrywają mu się nerki albo pęka wątroba, to jego też boli? No i najważniejsze pytanie: dlaczego my, ludzie dorośli i cywilizowani, nie stajemy w obronie tych słabszych istot? Przecież każda łza, kropla krwi i każdy siniak na takim malutkim ciałku to niewyobrażalna tragedia, z którą dzieci nie są w stanie sobie poradzić. Ale muszą. Dlaczego? Bo wciąż mamy niezaostrzone prawo wobec tych, którzy są katami dzieci. Dlatego proszę tylko o jedno: o dożywocie dla każdego potwora, który krzywdzi taką małą, bezbronną istotę.

Składając podpis, uprawniam Sylwia Szczurek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.