PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN PRAWA GEODEZYJNEGO I KARTOGRAFICZNEGO
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re: Re:
Gratuluję wytrwałości. Trzymam kciuki i proszę podzielić się na forum jak sprawa potoczyła się dalej. Czekam niecierpliwie.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re:
Dlaczego tak wstrętnie i po chamsku atakujesz gościa który miał odwagę podpisać się pod petycją. Jeśli masz do niego osobiste żale to czyń to z otwartą przylbicą a nie jak tchóżliwy pętak. Podpisz się imieniem i nazwiskiem jeśli masz choć odrobinę honoru !!!
Re: Re: Re: Re:
To właśnie tutaj jest odpowiednie miejsce na to, abyś napisał jakie "większe problemy" dostrzegasz w dzisiejszych czasach (zakładając, że dotyczy to branży), bo być może stanie się to przedmiotem kolejnej dyskusji a konsekwencji stosownych kroków prawnych. Zatem #rzetelny?
Re:
Jestem pracownikiem ośrodka i na własnej skórze doświadczam skutków nowych przepisów, czyli masy dodatkowych czynności i nadprodukcji papieru. Ktoś kto tworzył te przepisy to nigdy nie pracował jako geodeta terenowy czy kameralny i nigdy nie brodził w przysłowiowych gumofilcach na budowie. Powstała sytuacja rozdrażnia i wkurza wykonawców, oraz nas pracowników ośrodka, a opóźnienia w wydawaniu materiałów sięgają dwóch tygodni. Staramy się jak możemy, by nie skakać sobie do gardeł, ale jak długo przyjdzie nam taplać się w tej matni.
Geodeta - 50 lat pracy w zawodzie.
Re: No jasne
Ustawa jest do bani ale po 1 PODNIES CENY robić mniej za wiecej kasy i dokładniej !!!!!!!!!!!!!!!!!
Brawo.Panowie w końcu ktoś zdobył się powiedzieć "NIE" temu godnemu pożałowania procederowi.A tak na marginesie ,czy nie macie wrazenia,iz po wprowadzeniu opłat za korzystanie z systemu ASG Eupos odbiór poprawek jest zdecydowanie gorszy,jakby system za który zaczęliśmy płacić stał się bardziej państwowy to takie "polskie". Ustawodawca wprowadzajac ceny ryczałtowe przewiduje,że każdy korzystajacy będzie codziennie korzystał przynajmniej przez 8 h z ASG.Ciekawa alternatywa dla operatorów sieci komórkowych "telefonujesz płacisz ,nie telefonujesz płacisz".Oczywiście mozna wykupić transfer 1 dniowy HMM ale z 7 dniowym wyprzedzeniem kolejna mądrość ustawodawcy.Koledzy to jest właśnie Państwo Polskie.
Kraków?
Dlaczego Kraków został podzielony i występuje pod dwoma pozycjami (pozycja 1 na liście i 33)?
no dobra ?! ... ale co DALEJ, bo co raz gorzej się pracuje
Szanowni geodeci, zainteresujcie się dlaczego jest tak żle!
Re: Szanowni geodeci, zainteresujcie się dlaczego jest tak żle!
docs.google.com/document/d/15E8dFGTpQjLGIAN4H1nzK-t94gn4uDz2iUau2DjvWxA/edit
Proklamacja T.Cichockiego, areszt dla sprawców agresji na Polskę, debelacji jej terytorium, ludobójstwa na Narodzie Polskim.
mierniczy przysiegły
Podpisze się pod petycją obiema rękami, a nawet lewą nogą. Tylko proszę mi to zagwarantować. Jest chętny który pójdzie na takie przedwojenne warunki.
Połowa problemów z odgikami z głowy.
Art. 12.
Mierniczy przysięgły odpowiada osobiście za prawidłowe, terminowe i sumienne oraz zgodne z wymaganiami nauki, techniki i obowiązujących przepisów wykonanie prac, wchodzących w zakres jego czynności.
Art. 13.
Mierniczym przysięgłym nie wolno otwierać biur filjalnych, których zadaniem byłoby przyjmowanie i wykonywanie zleceń.
Załącznik do rozporządzenia Ministra Robót Publicznych z dnia 28 marca 1928 r. (poz. 454). USTAWA z dnia 15 lipca 1925 r. o mierniczych przysięgłych.
Proponuję sie zapoznać z przepisami karnymi. Żeby urealnić do kwot należy dodoć zero z tyłu, nie po przecinku.
Mam 75 lat i z geodezją mam kontakt od roku 1959(początek studiów na PW).W najgorszym scenariuszu nie zakładałem takiego ubezwłasnowolnienia całej grupy zawodowej.
| This discussion has been closed. |
Re: statystyka
#100: góral - statystyka
Szanowny Góralu, ten pomysł jest świetny... Wniosek do Prezesa NIK! A do tego jak ulał pasuje do naszych dalszych projektów taktycznych. A co do Krakowa... Powiat krakowski to tragedia. Ośrodek przy Moście jest oblegany przez geodetów. Sprawy załatwia się miesiąc i dwa... a tzw. zasób... no szkoda gadać...
Co do Twoich postulatów na TAK, to sobie skrzętnie skopiowałem, bo coś czuję, że się przyda...
Pozdrawiam