Petycja obywatelska o utworzenie Obrony Terytorialnej
Skontaktuj się z autorem petycji
Jestem oficerem obrony cywilnej (byłym kierownikiem OAS). Nie mamy podpisanego traktatu pokojowego z Niemcami. Obowiązki wynikają z tradycji rodzinnych. Szczęść Boże Marian Redes kom. 791 173 166 Skype ID: marian.redes3 www.termika-m-redes.eu
Rząd zamiast pomagać bezdomnym, samotnym matkom, chorym dzieciom, oraz wielu wielu innym pomaga ludziom którym ta pomoc jak widać nie jest potrzebna! Rzucają jedzeniem, obrażają kobiety, obrażają nas katolików! Co jest jeszcze potrzebne żeby Polscy politycy otworzyli oczy! Podpalona obora, zabita siekierą Kamilka, pocięta dziewczyna, co trzeba jeszcze żeby to bydło znikło z Polskich ulic!
Odbyłem służbę wojskową i wiem co znaczy być żołnierzem oraz jaki ma sens służenie w armii. Jestem patriotą i uważam że służba Polsce jest obowiązkeim każdego Polaka i Polki. Silna, nowoczesna, doskonale uzbrojona armia, może znacząco przyczynić się do umocnienia pozycji Polski wobec naszych sąsiadów. Nasz narodowy charakter gwarantuje że nie staniemy się agresywni, ale sąsiedzi będą mieli większy respekt. Obowiązki obronne Polaków mogą się przełożyć na lepsze rozumienie zagadnień społecznych i politycznych. Większe zaangażowanie w działania obronne (treningi) wzbudzi poczucie patriotyzmu i zwiększy uczucie wspólnoty. OT powinny być tak powszechne jak OSP w których służy prawie 800 tysięcy Polaków. Jestem o tych sprawach w pełni przekonany.
Obrona terytorialna Szwajcarii niech będzie dla nas przykładem [owszem, kraj górzysty, co daje bonus do obronności].
Moim zdaniem to bardzo ważne, powinniśmy budować wojsko oraz dbać o swoje bezpieczeństwo w realny sposób, a nie tylko liczyć na pustosłowie naszych nie-rządzących.
Re:
Ależ oni mają otwarte oczy.
Ich zabiegi są celowe - musimy wyjść na ulicę, innej opcji nie ma.
Bo jestem Polakiem i nikt mnie nie zwolnił z przysięgi jaką składałem NARODOWI POLSKIEMU, jako żołnierz LWP (mimo wszystko- POLSKIEGO).
| This discussion has been closed. |
jest koniecznością.