Alarm - brońmy dobrej żywności
Skontaktuj się z autorem petycji
Tu chodzi o naszą wolność i godność
Podpisałem petycję, ponieważ uważam, że każda osoba ma prawo wyboru tego co chce zjeść i od kogo chce to jedzenie nabyć. Rolnik z własnych produktów, wyhodowanych we włsanym gospodarstwie wytwarza żywność i oferuje ją konkretnej osobie, konsumentowi. Tak było, jest i będzie. Ludzie kupowali i kupują bezpośrednio od rolnika i nikt od tego nie umiera. Dlaczego Państwo nam tego zakazuje i robi z nas przestępców? Robimy to na własną odpowiedzialność i nic Państwu do tego. Obecne prawo idzie wbrew praktyce, a przez to ludzie boją się i kombinują, i na pewno nie czuja się pewnie w swoim kraju. Czyli nic się nie zmieniło - jak był system totalitarny tak dalej jest. A poza tym dlaczego na Zachodzie rolnicy mogą sprzedawać, a u nas nie.
Bronię tego co mamy w Polsce najcenniejszego
- wolność
- żywność
- lasy
Konieczna-ludzka-na czsie.
GMO to rujnowanie srodowiska naturalnego, zdrowia ludzi, zwierzat
Chronić ziemię przed chemią, ile można.
A.Sniadowska
Akcja w pełni :) Podpisaliśmy my, nasi synowie i liczymy na to że podpiszą wszyscy którzy odwiedzają naszego bloga czyli około 200 osób dziennie :) http://duoart.blogspot.com/
Petycja ???
Przepisy pozwalające sprzedawać nieprzetworzoną żywność są dostatecznie proste i przyjazne.
Dla przetworzonej są nieco ostrzejsze, ale tak powinno zostać. Jeśli ktoś nie potrafi sprostać nawet tym złagodzonym wymaganiom sanitarnym (myślę o MLO), to lepiej niech je to sam i nikomu nie sprzedaje !!!
Czy występujecie w imieniu analfabetów, czy jakchś pokątnych ubojni, bimbrowników, kłusowników???
Acha, dodam jeszcze, że wiem co piszę, znam temat dobrze i mieszkam na wsi.
Staramy się kupować bezpośrednio u rolników i chwalimy sobie jakość i różnorodność ich produktów. Wprowadzenie odpowiednich uproszczeń z urzędu uczyniłoby takie zakupy mniej kłopotliwymi podobnie jak to ma miejsce np. we Francji.Upowszechnienie bezpośredniej sprzedaży od rolników byłoby z korzyścią dla nich i dla nas. Pobudziłoby konkurencyjną inwencję producentów z dbałością o jakość i różnorodność
| This discussion has been closed. |