Apel do Prezydentowej Agaty Kornhauser-Dudy o sprzeciw wobec planu zaostrzenia prawa antyaborcyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Niestety często okazuje się, że jesteśmy katolikami, kiedy nam wygodnie. Kiedy już nie - jesteśmy tylko ludźmi. Znam i katolików i katoli. Osoby dobre i moralne oraz skurwysynów, którzy czynią zło, bo i tak się wyspowiadają i dostaną odpuszczenie grzechów. Pewnie tych kler musi trzymać za mordę.
Tak dla praw moralnych w kościele, nie dla praw kościelnych w państwie!!!
Re:
Ja bym jeszcze napisała czy dadzą gwarancję czy kościół i księża będą utrzymywać dzieci, które zostaną porzucone nie zdolne do samodzielnego życia z powodu choroby. Czy państwo polskie albo czy kościół będzie łożyć na to chore dziecko które się urodzi czy zagwarntuje pieniądze na ewentualne leczenie, miejsce w szpitalu czy pozostawi matkę samą sobie jak zawsze i do tej pory. Czy kosciół i państwo polskie ma tyle miejsca żeby utworzyć nowe miejsca w domach dziecka....
Jestem osobą wierzącą ale nie praktykującą. Uważam jednak, że mam prawo decydować o sobie. Nie muszę podporządkowywać się prawom kościoła czy wiary - poza tym nie wszyscy ludzie są wierzący, a Ci wierzący mają wolną wolę nadaną przez Boga, czyż nie? Bardzo bym chciała, żeby Pani Prezydentowa wyobraziła sobie, że to życie jej córki będzie zagrożone np. ciążą pozamaciczną, że to jej córka będzie musiała urodzić dziecko z gwałtu. Że to jej córka umiera przy porodzie bo lekarze mieli związane ręce ustawą podpisaną przez jej męża. Żeby wyobraziła sobie te wszystkie okropności, które mogą w przyszłości dotknąć również jej córki. Chyba że nie musi bo "gdyby co" to najwyżej szybciutko zmienią ustawę - po prostu. Bardzo bym chciała, żeby Pani Prezydentowa poruszyła swoją i męża wyobraźnie...
Odbieranie człowieczeństwa,ingerowanie w sprawy które powinny dotyczyć tylko osób "zainteresowanych",dlaczego ktoś ma decydować za nas?
| This discussion has been closed. |