Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re:
Nie było petycji o odwołaniu Zalewskiej na stronie ZNP. Wejdź w najpopularniejsze petycje - na górnym pasku. Tam na drugiej stronie znajdziesz tę o odwołaniu tej pani minister.
Trzy lata w LO. Wystarczy! Dostałem się na medycynę:)))) Wyjechałem do Włoch (Erasmus), moi rówieśnicy nie są ani mądrzejsi,ani głupsi. Wiem, że wszędzie jest trzystopniowy system nauki. Jest ok. Tak trzymajcie nauczyciele, rodzice i uczniowie. Więcej godzin w szkole (mniej pracy w domu).
Gimnazja dały szansę wyrównania braków dzieciom z małych miejscowości i wsi. Dlaczego NEN jest tak krótkowzroczny i nie patrzy poza Warszawę. Nasze dzieci też chcą mieć piękne pracownie, wykwalifikowanych nauczycieli, dodatkowe zajęcia a nie siedzieć na zaściankowej wsi do ósmej klasy szkoły podstawowej. Moje dzieci kończyły Gimnazjum i moim zdaniem wyszło im to na dobre, dało możliwości dostania się do dobrych szkół średnich. Dlatego podpisałem petycję
Nie dla nowej głupiej i kosztownej reformy
Proszę przede wszystkim, o stworzenie odpowiednich narzędzi wychowawczych dla nauczycieli. Nie można, w dobie dzisiejszych czasów, wrzucać maluchów do jednego worka z młodzieżą. Młodzi ludzie nie potrafią tak naprawdę i jednoczesnie niestety odnaleźć się w dzisiejszym społeczeństwie.
Głównie dlatego, że mają zupełnie inne problemy, niż my 20 lat temu !!!!!
Re:
A w tej "reformie? chodzi o uczniów? Pani minister twierdzi, że to niż demograficzny wymusza takie działania (?!). W innych wypowiedziach było można usłyszeć lub przeczytać, że organy prowadzące szkoły są zbyt obciążeone finanswoo. Może chofzi o likwidację szkół, co ma dać oszczędności finansowe. A uczniowie ? To dla MEN i rządzących nie problem, tak jak system oświaty,eduakcja dzieci i młodziezy raczej nie leżą im na sercu, bo inaczej rozmawialiby i posłuchalibly nas.
| This discussion has been closed. |
Re:
#1: -
Na stronie ZNP była petycja o odwołanie Minister A. Zalewskiej. NIE MA!!! Nie można jej znaleźć! Natomiast wciąż jest ta w obronie rządu. Prosiłam o wyjaśnienie. Niestety. CISZA!!!