Petycjeonline.com

O refundację skutecznych leków w rzadkich nowotworach szpiku

Opinia Rady Przejrzystość

martini#1 Aug 26, 2016, 08:49

Super! Brawa dla tego Pana! Czekamy z niecierpliwością na ostateczny podpis, czy zamieści Pan informacje też tutaj?

Czy to oznacza zgodę na refundację tylko dla pacjentów z mielofibrozą czy także dla innych rzadkich nowotworów tj np czerwienica???

Grupa Wsparcia MPN#2 Aug 28, 2016, 18:38

Odpowiedź do >martini<:

#1: martini -  

To nie jest moja zasługa. Do powstania petycji przyczyniła sie Grupa Wsparcia MPN oraz kilka innych osób. Petycję założyliśmy wspólnie, ja byłem „skrzynką kontaktową”. Przed negatywną decyzją MZ była z ministerstwem prowadzona korespondencja. Późniejsze działania, skutkiem których była pozytywna rekomendacja AOTMiT to też praca wielu osób M.in. http://www.nadplytkowoscsamoistna.fora.pl/

Informacja o decyzji Ministra Zdrowia będzie zamieszczona w ogłoszeniach pod petycją oraz na stronach PKPO, Grupy Wsparcia MPN i forach podejmujących problematykę nowotworów mielproliferacyjnych.

Czy będzie refundacja Jakavi dla pacjentów z innymi nowotworami mieloproliferqacyjnymi niż mielofibroza - nie wiemy. Decyzja należy do ministra.  

Grupa Wsparcia MPN    

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.