Podwyżka cen biletów komunikacji miejskiej we Wrocławiu
Skontaktuj się z autorem petycji
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: nawolywanie do nielegalnych zachowan
Re: Re: Zapomnieliście o wolnym rynku?
#14: - Re: Zapomnieliście o wolnym rynku?
Nie jest problemem to, że ceny rosną, tylko to, że jest monopol. Powinno być n firm przewozowych we Wrocławiu i to bez przyznawania licencji. Jeśli nie będzie tej podwyżki, albo jeśłi będzie obniżka, to i tak skąś pieniądze na to będą musiały pójść - z podatków oczywiście, więc jakie ma znaczenie, czy podwyższą cenę biletu, czy podatek? A no takie, że za podwyżkę cen biletów zapłacą ci, którzy z komunikacji miejskiej korzystają, a za podwyżkę podatku zapłacą wszyscy bez względu na to czy jeżdż tramwajem, czy nie. Jeśli to jest właśnie społeczeństwo obywatelskie, to wiedz, że płacenie przez Nowaka na zachcianki Kowalskiego to zwykły socjalizm, który, jak widać po obecnych kryzysach, jeszcze nigdzie się nigdy nie sprawdził.
This comment has been removed by the person who wrote it.
podwyżka
sorry ja też nie jestem za podwyżką ale nie przesadzajmy dobrze. mamy najniższe ceny biletów w całej Polsce (wśród największych miast) teraz to tylko kwestia zrównania cen i wynosza one gdzie indziej 3 zł albo i więcej za bilet normalny.
Powinniśmy raczej złożyć petycje o tzw czasówki!!! A nie burzyć się przed nieuchronnym bo ceny i tak będą większe.
Lepiej powinny być rzowiązania dla tych co potzrebują np 10 min przejechać 3 przystanki i nie płacić też np. 3 zł!
pozdrawiam
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
sorry, ale sie nie zgadzam, najpier poprawa jakosci, dopiero pozniej podwyzki. czy wiesz, ze pomimo podwyzek z budzetu miasta na komunikacje ma byc pzekazane miej srodkow???!!!! gdzie tutaj dbanie o rozwoj????!!!
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#3: - Re:
nie wiesz o czym piszesz,stadion nie musi sie zapelniac co mecz. Sam fakt takiego stadionu zwieksza status miasta i jego mieszkancow. Nie musi on zarabiac na miasto - mało gdzie taka jest rola stadionu. Narzekaj sobie w domu. Zacznij pracować uczciwie i płać z bilety tyle ile kosztują. Jestem studentem i nie narzekam bo wiesz co...podchodze do zycia z ambicja i wiarą,zarabiam na siebie tylko dzieki wczesniejszym wyrzeczeniom ale ty wolisz marudzić i płakać