LEGALNA ŻYWNOŚĆ LOKALNA
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#1 Jun 25, 2013, 13:29
Najwyższy czas aby można było legalnie i bezpiecznie kupować żywność wiadomego pochodzenia!
Gość#2 Jun 26, 2013, 13:37
Moim skromnym zdaniem ułatwi życie ludności wiejskiej , która ma nadwyżkę produktów lokalnych . Pomoże również w sprawach finansowych z którymi borykają się małe gospodarstwa rolne . A ludność szukająca zdrowej lokalnej żywności będzie mogła legalnie ją nabywać . Z poważaniem ...
Gość#3 Jun 27, 2013, 17:01
Jestem stanowczo ZA!
Gość#4 Jun 27, 2013, 17:25
To jedyne słuszne rozwiązanie, które zapewni zdrową żywność lokalną miastom, a rolnikom o małych i średnich gospodarstwach pomoże się utrzymać.
Gość#5 Jun 27, 2013, 18:57
Mam nadzieję, że nikt nie będzie mówił, że tego nie da się zrobić, bo Unia Europejska... W innych krajach UE to działa!
Gość#6 Jun 28, 2013, 04:11
wspierajmy to co wartościowe
Gość#7 Jun 28, 2013, 07:34
W czasie wojny mieszkańców mojej miejscowosci Hitlerowcy wysiedlali, a sprowadzali niemieckich osadników. Dla potrzeb osadników Hitlerowcy przeprowadzali restrukturyzację wsi. Pozostawiano tylko najlepsze domy i zagrody dla Niemców, a resztę chałup przezaczano do rozbiórki i wyburzeń. Robili to Hitlerowcy ,ale rękami Żydów.
Gdy Żyd odmówiłby, trafiał od razu do Oświęcimia.
I tak DZISIAJ widzimy z perspektywy historycznej jak proceder manipulacji i skłócania narodów trwa. ...PRAWDA ZWYCIĘŻA - JAK OLIWA ZAWSZE NA WIERZCH WYPŁYWA
Gdy Żyd odmówiłby, trafiał od razu do Oświęcimia.
I tak DZISIAJ widzimy z perspektywy historycznej jak proceder manipulacji i skłócania narodów trwa. ...PRAWDA ZWYCIĘŻA - JAK OLIWA ZAWSZE NA WIERZCH WYPŁYWA
Gość#8 Jun 28, 2013, 09:21
Popieram.
Gość#9 Jun 28, 2013, 18:42
Bardzo słuszna inicjatywa! Dlaczego w dobie zalewu taniego, sztucznie przetworzonego, ale legalnego jedzenia, to najlepsze, kupowane ze znanego źródła pozostaje nielegalne?
O Wielki Rządzie RP, okaż litość i pozwól odpowiedzialnemu obywatelowi dostać czasem sraczki w domowym zaciszu- jeśli zdarzy mu się pomylić! Jeśli zgodzisz się, abym mógł zajadać się w domu jajkiem na twardo od kury, która widziała słońce, popijać cydr spod Sandomierza, to obiecuję Ci, kochany Rządzie, że na starość powstrzymam się od zachorowania na raka, chorobę wieńcową, alzheimera i inne choroby kosztujące dużo Twoich/z-kieszeni-podatnika/ pieniędzy. Zaznaczam także, że podpis mój bynajmniej nie ma za zadanie wywołania dywersyjnego narodowego rozwolnienia, które zmierzałoby do wygenerowania kosztów mogących odwodnić ZUS.
miłośnik powolnego i dokładnego jedzenia, przeżuwający bardzo supermarketowy styropian,
Adam Nowicki
O Wielki Rządzie RP, okaż litość i pozwól odpowiedzialnemu obywatelowi dostać czasem sraczki w domowym zaciszu- jeśli zdarzy mu się pomylić! Jeśli zgodzisz się, abym mógł zajadać się w domu jajkiem na twardo od kury, która widziała słońce, popijać cydr spod Sandomierza, to obiecuję Ci, kochany Rządzie, że na starość powstrzymam się od zachorowania na raka, chorobę wieńcową, alzheimera i inne choroby kosztujące dużo Twoich/z-kieszeni-podatnika/ pieniędzy. Zaznaczam także, że podpis mój bynajmniej nie ma za zadanie wywołania dywersyjnego narodowego rozwolnienia, które zmierzałoby do wygenerowania kosztów mogących odwodnić ZUS.
miłośnik powolnego i dokładnego jedzenia, przeżuwający bardzo supermarketowy styropian,
Adam Nowicki
Gość#10 Jun 29, 2013, 07:27
Deklaracja Praw Człowieka i Obywatela z 1948 roku gwarantuje każdemu czlonkowi społeczności światowej prawo do wolności osobistej, będące katalogiem praw na nie się składających, obejmującym prawo do decydowania o swoim życiu i zdrowiu. Prawo do żywienia się zgodnie z własnym życzeniem stanowi jego element składowy.
Gość#11 Jun 29, 2013, 08:14
Chcę jeść żywność, która ma składniki odżywcze. Jeśli np. MONSANTO produkuje pomidory, które mogą leżeć kilka miesięcy i nie psują się to ja się pytam: Gdzie wobec tego są składniki odżywcze? Nie trzeba być geniuszem, żeby zorientować się, że w tych pomidorach ich po prostu nie ma.
Gość#12 Jun 29, 2013, 11:04
Uważam że jest to bardzo dobra inicjatywa. Rolnik też powinnien być sprzedawcą bezpośrednim. Dzięki temu będzie wiedział co klient myśli na temat jego produktu.
Adam#13 Jun 29, 2013, 13:45
PESEL - bezpieczeństwo
Zastanawiam się na ile bezpieczne jest podawanie nr PESEL wraz z imieniem i nazwiskiem do publicznej wiedzy? Tylko dlatego jeszcze nie podpisałem.
Gość#14 Jun 29, 2013, 15:30
Umożliwić zakup warzyw, śmietany, owoców, wędlin jak za naszych dziadków. Bez kanserwantów i innych świństw...
Gość#15 Jun 29, 2013, 17:35
Dawno czekałam na taki pomysł.Sama od dawna szukam lokalnej żywności,zdrowej i z małych przedsiębiorstw rodzinnych
Gość#16 Jun 29, 2013, 19:37
W imieniu Stowarzyszenia Serowarów Rodzinnych, którego jestem prezesem podpisujemy się pod tą petycją i zobowiązujemy się zaktywizować nasze rodzime Izby Rolnicze do działania na rzecz tej inicjatywy. Marek Grądzki
Gość#17 Jun 29, 2013, 21:38
Brawo, nareszcie :)
17#18 Jun 29, 2013, 21:41
jestem za zdrową żywnością,która sprawi,że bedziemy zdrowi,bardziej aktywni i myślący!!!
Podpisane:)
Podpisane:)
Gość#19 Jun 30, 2013, 14:48
Petycja sama w sobie słuszna, tylko nie rozumiem po co te limity. Jeśli rolnik dużo produkuje, może też i dużo przetwarzać i sprzedawać. Po co komplikować rzeczy proste?
Gość#20 Jun 30, 2013, 14:59
Nie rozumiem dlaczego są limity sprzedażowe. Każdy powinien mieć możliwość sprzedaży takiej ilości jaką ma możliwość wyprodukować.
Gość#21 Jun 30, 2013, 17:01
to doskonały pomysł, może dzięki realizacji tej petycji /czego serdecznie życzę/ powróciłyby naturalne smaki, prawdziwe smakołyki, często pamiętane z dzieciństwa, a dziś z różnych powodów zapomniane.
Gość#22 Jun 30, 2013, 18:57
Jaja tylko z wolnego wybiegu i bez GMO!!!! Wolne i legalne zioła!!
Gość#23 Jun 30, 2013, 19:48
Polska żywność
Gość#24 Jul 01, 2013, 08:35
Popieram i prześlę innym
Gość#25 Jul 01, 2013, 08:36
poparcie
| This discussion has been closed. |