Petycjeonline.com

Apel do Rządu RP w sprawie rosnących przejawów nienawiści

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#1 Jul 10, 2016, 09:22
Ponieważ jestem zaniepokojony postępem antydemokratycznych zmian, jakie następują w naszym kraju. Przeciwstawienie się tej tendencji uważam za swój patriotyczny i chrześcijański obowiązek
Gość#2 Jul 10, 2016, 12:48

Re: bardzo dziękujemy za ten komentarz i poparcie akcji. Pozdrawiamy serdecznie. Olga i Karolina

#1: -  

Gość#3 Jul 10, 2016, 16:02
Wszyscy jesteśmy ludźmi , nie ważne z jakiego kraju , jesteśmy równi
Gość#4 Jul 10, 2016, 19:24

Peace Love and Unity

Gość#5 Jul 11, 2016, 01:11
bo świat zwariował
Gość#6 Jul 11, 2016, 02:22
jestem przeciwko siania nienawici
Gość#7 Jul 11, 2016, 05:07
Uważam, że rozróżnienie powinno być pomiędzy uczciwym i porządnym człowiekiem a kimś, kto dopuszcza się czynów niegodnych, a nie pomiędzy ludźmi ze względu na ich kolor skóry lub wyznanie
Gość#8 Jul 11, 2016, 07:12
bo chcę żyć w kraju otwartym na każdą inność, bo kraj niechomogeniczny gwarantuje rozwój
Gość#9 Jul 11, 2016, 07:26
Mowa nienawiści prowadzi do aktów przemocy.
Tak mowa nienawiści jak i akty przemocy (wobec kogokolwiek)
są czynem odrażającym i godnym potępienia.
Chcę żyć w kraju w którym spieramy się na słowa (merytorycznie) i budujemy więź opartą na szacunku i zrozumieniu (choćby próbie, bo nie zawsze jest to możliwe).
Gość#10 Jul 11, 2016, 10:10

Re: dokładnie to nam przyświeca :) pozdrawiamy Olga i Karolina

#3: -  

Gość#11 Jul 11, 2016, 11:49
Mam męża z Pakistanu (muzułmanina, sama też jestem muzułmanką), przez lata żyliśmy spokojnie. Ostatnio wszystko się zmieniło, czasem boję się wyjść z córką z domu - nie tak wyobrażałam sobie życie we własnej ojczyźnie. Wyjście z mężem czy córką o ciemniejszej karnacji wiąże się często z określeniami - dała dupy Arabowi itp. Gdy nosiłam chustę to ściągnięto mi ją siłą - a wszystko to na przestrzeni kilku ostatnich miesięcy.
Chciałabym znów żyć normalnie i bez strachu. Mam nadzieję że ta petycja pomoże, a ludzie zrozumieją, że my też mamy prawo do normalnego, spokojnego życia.
Gość#12 Jul 11, 2016, 12:02

jestem żydówką,nienawiść sieje ONR i Młodzież wszechpolska

Gość#13 Jul 11, 2016, 21:54
Ponieważ obawiam się ostatnich wydarzeń związanych z narastającą agresją wobec innych ludzi. Każdy kto choć trochę zna historię wie czym może się skończyć atakowanie ludzi o odmiennych poglądach, kolorze skóry, religii, itp. Nie chciałbym, żeby w przyszłości grupa "przedstawicieli" władzy, walczących z "odmieńcami", a później ze zdrajcami narodu zaczęła krzywdzić ludzi zasłaniając się "dobrem" ojczyzny. W szerszej perspektywie uważam, że atakowanie przedstawicieli tego samego gatunku zaprzecza temu z czym wiąże się bycie człowiekiem i stawia nas - jako gatunek, rzekomo myślący - na takim samym poziomie świadomości jak dzikie zwierzęta, a to raczej nie wróży ludzkości pomyślnej przyszłości.
Gość#14 Jul 11, 2016, 22:09
bo jestem otwarty na drugiego człowieka i bardzo mnie martwi narastająca przemoc, szczególnie wobec goszczących w Polsce cudzoziemców
Gość#15 Jul 12, 2016, 13:20
Dość mowy nienawiści !
Gość#16 Jul 12, 2016, 15:37
Czytam skargi i obawy przyjaciol . Tego nie pamietam od czasu stanu wojennego
Gość#17 Jul 13, 2016, 21:34
Imperatywem kultury demokratycznego społeczeństwa jest wyrażanie wszelkich opinii językiem kulturalnym, zadbanym i wolnym od wszelakich błędów i neologizmów, które mogą być niezrozumiałe choćby nawet dla niewielkiej liczby ludzi.
Gość#18 Jul 13, 2016, 23:20

Dla tego ze jestem musulmanka i muj maz tez mial przejscia w tym chorym kraju ktury nie bawem zostawie na zawsze i nigdy nie pozwole aby maja corka sie tu wychowala. wrocilam po pietnastu latach do polski zainwestowalam caly dorobek, obrzydzona zostawiam wszystko i wracam za granice po zaledwie 10miesiacach pobytu w ojczyznie

Gość#19 Jul 14, 2016, 07:58
Tolerowanie nienawiści to degrengolada i oczekiwanie coraz to nowych patologii, nieszczęść, braku szacunku dla wszystkich wartości, życia i przyszłości.
Gość#20 Jul 15, 2016, 15:58

Jako Żydówka czuję się w Polsce coraz mniej bezpiecznie.

Gość#21 Jul 15, 2016, 21:41
Odrzucam wszelką przemoc.
Mieszkałam w akademiku międzynarodowym UWr.
Podczas studenckich podróży po Francji i pracy tam- pomagali mi też Arabowie.
Żal mi krzywdzonych ludzi.
Jestem nauczycielką, a to zobowiązuje.
Gość#22 Jul 16, 2016, 14:59
Dosc rasizmu ze strony władz RP
Gość nie błądzi#23 Jul 18, 2016, 13:14

Re:

#11: -  

Czy wraz z mężem uważacie, że zabijanie poetów za krytykę Mahometa powinno być praktykowane? 

RSTXYZ#24 Jul 20, 2016, 23:23

Re:

#20: -  

Niech każdy siedzi w swoim kraju. Polacy nie gineli dla obcokrajowcow  w czasie drugiej wojny lecz dla nastepnych polskich pokoleń. polska ma byĆ domem tylko i wyłacznie dla polakow, słowian. My polacy wiemy jeszcze co to jest zdrowy rozsądek w przeciwienstwie do merkelowej, ktora to realizuje jakis tajemniczy  plan, narzucony zapewne przez usraelski rzad amerykanski,(fed). My potrafimy rozrozniac jeszcze czarne od bialego. https://m.youtube.com/watch?v=qg1GXBAz4LA#   mam po dziurki w nosie narzekanie  obcych ludkuw. a wy jak nas traktujecie po za granicami polski? wyrobiliscie nam opinie, że polacy to pijaki i złodzieje. jedno jest pewne że to narodowosc rzydowska podburza polakow przeciwko rosji(szczuja polakow na rosje). nie od dziś wiadomo, źe swiatowym bandziorem jest USA, ktore na siłę usiłuje wprowadzac chorą demokracje w zajetych przez nich krajach. Na tym świecie musi byĆ zachowany ład i porządek.

JAWA#25 Jul 23, 2016, 18:27

Re: Re:

#24: RSTXYZ - Re:  My polacy wiemy jeszcze co to jest

" My polacy wiemy jeszcze co to jest" ortogrfia jakby po rosyjsku

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Płatne ogłoszenie

Petycjeonline.com będzie reklamować tę petycję wśród 3,000 osób.

Dowiedz się więcej...

Wybierz budżet
Metoda płatności
Metoda płatności