Nie dla zamknięcie przestrzeni BARBARKA
Skontaktuj się z autorem petycji
Z każdym rokiem, z każdą podjętą decyzją magistratu, miasto wykonuje krok wstecz pozornie promując "kulturę wysoką", a niszcząc inicjatywy niskobudżetowe, projekty społeczne, w przenośni i dosłownie wpychając wszystko co nie jest błyszczące i mieści się w definicji przepychu do piwnic i na przedmieścia. Ba, ostatnio już nawet inicjatywy i alternatywne kluby na przedmieściach zaczynają być problemem.
Nie do takiego Wrocławia przyjechałem, nie taki Wrocław promowałem, nie w takim Wrocławiu inwestuję. Nie w takim Wrocławiu chcę żyć ja ani moi bliscy.
Trzymam kciuki!
Mało im, że zamykają wyspę o północy? teraz chcą jeszcze pozbawiać nas Barbarki? NIE!
Nie znam nigdzie więcej we Wrocławiu takiego miejsca jak Barbarka, są inne barki - owszem, ale Barbarka jest ponad nie. Jest dla wszystkich. Ma świetny widok na Uniwersytet, dogodne położenie w centrum miasta i przede wszystkim atmosfere chillu, luzu i wakacji, przestrzeń do której chce się przychodzić, zabierać tam innych i o niej się chwalić mieszkańcom innych miast.
Jeśli Wrocław - patrz wszystkie Urzędy, które wam depczą po piętach zabierze to miejsce to niech się wstydzą! Niech przestaną się nazywać Europejską Stolicą Kultury tylko pierdzącą w stołki elitą, myjącą rączka rączkę bandą zmanipulowanych zwięrząt. Trzymam kciuki!
Barbarka musi zostać!!! Takiego miejsca z klimatem we Wrocławiu nie było i nie będzie!!! Jak mają zamknąć Barbarke to jednocześnie wszystkie imprezy na Wyspie, które słychać w okolicach Sky Tower!!! Jak się nie znacie matoxx na nagłośnieniu to porównajcie sobie ilość Wat wykorzystywanych przez Barbarke a na imprezach na Wyspie :/ Jednym słowem odpiexxxxxxx się!!!
Ponieważ uważam, że działania prowadzące do zamknięcia Barki znacznie zaszkodzą atrakcyjności turystycznej wrocławia, nie wspominając o wartości kulturowej. Prywatne zdanie dotyczące szkodliwości miejsca jest podyktowane tylko względami biznesowymi ze strony właścicieli na ul. ks. Witolda. BARBARKA jest to doskonałe miejsce za równo dla wrocławian jak i turystów, takich miejsc jest wiele w innych rozwijających się miastach Europy, jak widać we Wrocławiu ważniejsze jest trzepanie kasy, niż promowanie jakichkolwiek wartości kulturalnych. Muzyka klubowa/elektroniczna jest również elementem kultury! Poza tym widok z barki zapiera dech w piersiach i w trakcie wizyty zagranicznych znajomych było to jedno z pierwszych miejsc do których ich zaprowadziłam. Byli zachwyceni!
| This discussion has been closed. |