Nam nie jest wszystko jedno
Skontaktuj się z autorem petycji
Dodałabym, że coachowie są zobligowani do ciągłego doskonalenia swoich umiejętności coacha i większość osób, które znam to z radością robi
Re:
Ze swej strony dziękuję za docenienie oraz wartościowy komentarz.
Oby nam się spełniło;) W myśl Ghandiego: "Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz".
brawo
Wspaniała reakcja i w pełni profesjonalna - podpisuję i przesyłam dalej. Coaching w Polsce i tak musi się przebijać przez ściany nieufności i niechęci a po wystąpieniu "ekspertów" już widzę jak się nakręcają nieufni. Nie chcę tłumaczyć że coach to nie pan Grzesiak tak jak pan Grzesiak opowiadając o coachingu tłumaczył czym coaching nie jest.
Re: brawo
...choć w dalszym ciągu uważamy, że powinno to wypłynąć od ICF Polska oraz innych organizacji zrzeszających profesjonalnych coachów. Ważne jest w tym wszystkim to, że na chwilę obecną ponad 180 osób myśli podobnie :)
Jestem tez pod wrażeniem profesjonalizmu w tym liście i przesłaniu.
Pozdrawiam
Re:
Przesłanie płynie z potrzeby, a potrzeba w tym przypadku płynie z serca. Profesjonalizm, jest jedynie połącznieniem 1 i 2 :)
Głos blisko 200 osób jest tym bardziej cenny i daje odpowiedź, że nie wszystkim z nas/coachów "jest wszystko jedno"
Podziękujmy sobie nawzajem!
Środowisko psychologów czuje się zagrożone
Myślę, że jedną z przyczyn takiego tendencyjnego i krzywdzącego programu, z którego twórcami nota bene organizacje coachingowe mogłyby się sądzić i wnieść pozew, jest "odbieranie chleba" psychologm. Klient przychodzi na psychoterapię- trwa to 1, 2, 5 lat, albo do coacha- 6-10 sesji i problem rozwiązany. Należy też zauważyć dysproporcje w programie- 2 ziejących jadem psychologów i 1 "coach".
Dziękuję.
Dziękuję za tą petycję. To szalenie wazny i profesjonalny głos. Potrzebny także dla tych osób, które dopiero rrozpoczynają swoją karierę zawodową jako coach. Świetna robota coachowie! JJeszcze raz dziękuję.
Bo martwi mnie to, co się dzieje w Polsce.
Bardzo potrzeba petycja
Bardzo dziękuję za stworzenie tak profesjonalnego pisma. Uważam, że nie możemy pozostawiać bez odpowiedzi tak nierzetelnie przygotowanych programów czy tekstów o coachingu, jak te, które pojawiają się ostatnio w mediach.
Sytuacją kuriozalną jest to, że dziennikarze zarzucając naszej branży brak profesjonalizmu, sami wzbijają się na wyżyny nierzetelności jako autorzy tekstów czy programów o coachingu. Na dodatek o wypowiedzi proszą osoby, które są zdeklarowanymi wrogami coachingu i zamiast faktami operują swoimi uprzedzeniami. Całość buduje fatalne wrażenie.
Chciałabym zobaczyć jako gości w takich programach kogoś z organizacji coachingowych, ludzi z długim stażem pracy jako coach. Osoby, które skorzystały z coachingu - i mogą powiedzieć, co im to dało. OK, i niech będzie sprawiedliwie - kogoś, kto powątpiewa w coaching. Wtedy da nam to pełny obraz sytuacji. Miejmy nadzieję, że tego doczekamy.
Re: Środowisko psychologów czuje się zagrożone
| This discussion has been closed. |