Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Jestem nauczycielką z 29 letnim stażem pracy, ale takiego bałaganu i chaosu oraz niepewności jak teraz jeszcze nie doświadczyłam. Uważam, że zmiany, które nas czekają prowadzą do nikąd i tylko zaszkodzą polskiej edukacji.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Nie zgadzam sie z proponowanymi zmianami
Jestem zaniepokojonym rodzicem. Slowa pani minister wywołują u mnie ogromne przerażenie. Chyba nie ma pojecia o tym, co funduje dzieciom. Pytalam nauczycieli, rodzicow, znajomych pracujacych w naszym kuratorium czy ktos konsultowal z nimi zmiany i wszyscy patrzą na mnie z politowaniem. Żyjemy w panstwie demokratycznym i oczekuję, że pani minister weźmie pod uwagę zdanie innych. Ona już szkołę skończyla w systemie 8-klasowym i jak widać po jej wypowiedziach z marnym skutkiem, wiec niech da w spokoju uczyc sie naszym dzieciom. Chciałabym, by umiały lepiej sie wypowiadać i lepiej znały historię od naszych rządzących
Re: Re: Re:
Oj, mam poważne obawy, co do tego, że im się nie uda. Proszę zobaczyć podpisy pod petycją w obronie rządu (pod statystyką naszej petycji) i porównać tylko ilościowo podpisy. Nie pojmę nigdy tego jak to jest, że nauczyciele są tak mało zainteresowani swoimi sprawami i tak spolegliwi. "Pedagog", był w starozytnoścu niewolnikiem, który nosił rzeczy za swoim uczniem, a bywało, że też jego samego. Czyzby tak wielu z nas, wciąż dźwigało tą rolę niewolnika? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wymianę myśli.
Mial być realizowany program 3+3+3. Powinno być referendum, czy naród chce tej zmiany.
Re:
A ja mam dziecko, które w tym roku od sześciu lat idzie do szkoły. Mówię NIE dla trzymaniu go przez cztery lata w nauczaniu początkowym. Po trzech klasach nauczania poczatkowego już się dzieciom szkoła nudzi. Do pierwszej klasy przychodzą z zapałem, a po trzech klasach juz ten zapał im gdzieś wyparował. Ile można ogladać każdego dnia tę samą panią, mówiącą w ten sam sposób i uczącą tymi samymi oklepanymi w I-III matodami, każego dnia przez kilka godzin.
Czy polskie dzieci to imbecyle, które potrzebują (razem z zrówką ) pięciu lat na nauczanie pisania i czytania. Sorry ale nauczyciele nauczania wczesnoszkolnego mają wiedzę ogólną a dzieciom w pewnym momencie potrzebni są specjaliści. Tylko kiedy? Jak już mają tyle lat, że nauka ich juz nudzi? To małe dziecko jest ciekawe i chłonie na prawde trudną wiedzę.
To co dobre dla dzieci Elbanowskich niekonieznie jest dobre dla dzieci innych. W takim razie po co mają po gimnazjum (ósmej klasie) przechodzić do szkoły średniej... po co im stres z tym zwiazany, zróbmy szkołę 12 lenią szkołę powszechną a póżniej studia. Stawiam na to, że jest Pani nauczycielem nauczania wczesnoszkolnego i dla Pani ta refoma bedzie korzystna.
| This discussion has been closed. |