Petycjeonline.com

Petycja w obronie polskiej szkoły

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#426 Jul 23, 2016, 12:28
To mój sprzeciw wobec bezmyślnej reformy nieudolnej pani minister i rządu, który niszczy wszystko po kolei. Mówię dość!
Gość#427 Jul 23, 2016, 12:38
Dlatego,że tak naprawdę nie było żadnych konsultacji.Nie chcemy zmian,ani manipulacji w oświacie.A propos-dlaczego zniknęła petycja w sprawie ustąpienia ministra Anny Zalewskiej?Czy to następna manipulacja?
Gość#428 Jul 23, 2016, 13:10

Re:

Gość#429 Jul 23, 2016, 18:35
W pełni popieram zdanie Zarządu Głównego ZNP. Uważam że powrót do minionego systemu szkolnictwa to czysty anachronizm połączony z wyrzucaniem wielkich pieniędzy publicznych w błoto.
Gość#430 Jul 23, 2016, 18:59
Bo uważam, że edukacja powinna być wolna od polityki i ciągłych popisów władzy, a na burzenie szkoda czasu, pieniędzy i energii.
Gość#431 Jul 23, 2016, 19:48

Jestem nauczycielką z 29 letnim stażem pracy, ale takiego bałaganu i chaosu oraz niepewności jak teraz jeszcze nie doświadczyłam. Uważam, że zmiany, które nas czekają prowadzą do nikąd i tylko zaszkodzą polskiej edukacji.

Gość#432 Jul 23, 2016, 20:03
Bo musiałam. Inaczej nie można.
Gość#433 Jul 23, 2016, 20:29
Uważam, że należy zostawić w spokoju dalsze reformy oświaty. Zmieniające się rządy wprowadzają kolejne, jakże kosztowne zmiany. Lepiej dofinansować oświatę i nauczycieli.
Gość#434 Jul 23, 2016, 22:02
Bronię gimnazjów dwujęzycznych, dających uczniom możliwość zdobycia międzynarodowego certyfikatu językowego na poziomie A2/B1
Gość#435 Jul 23, 2016, 22:21
Jestem przeciwny obecnemu chaosowi i demontażowi państwa polskiego.

This comment has been removed by the person who wrote it.

Gość#437 Jul 24, 2016, 06:15

Re: Nie podpiszę

Rodzic#438 Jul 24, 2016, 06:58

Nie zgadzam sie z proponowanymi zmianami

Jestem zaniepokojonym rodzicem. Slowa pani minister wywołują u mnie ogromne przerażenie. Chyba nie ma pojecia o tym, co funduje dzieciom. Pytalam nauczycieli, rodzicow, znajomych pracujacych w naszym kuratorium czy ktos konsultowal z nimi zmiany i wszyscy patrzą na mnie z politowaniem. Żyjemy w panstwie demokratycznym i oczekuję, że pani minister weźmie pod uwagę zdanie innych.  Ona już szkołę skończyla w systemie 8-klasowym i jak widać po jej wypowiedziach z marnym skutkiem, wiec niech da w spokoju uczyc sie naszym dzieciom. Chciałabym, by umiały lepiej sie wypowiadać i lepiej znały historię od naszych rządzących

Gość#439 Jul 24, 2016, 07:39
Uważam że ciągle przepychanki w polskiej oświacie to tylko zagrywki kolejnych partii rządzących a nie dobro polskiej młodzieży h
Gość#440 Jul 24, 2016, 10:03
Ponieważ powinno się doskonalić obecny system edukacji w oparciu o dobre sprawdzone w innych krajach wzorce a nie za ogromne pieniądze burzyć "coś" co działało ,cofając nas do przeszłości/
Gość#441 Jul 24, 2016, 10:12

Re: Re: Re:

#403: - Re: Re:  

Oj, mam poważne obawy, co do tego, że im się nie uda. Proszę zobaczyć podpisy pod petycją w obronie rządu (pod statystyką naszej petycji) i porównać tylko ilościowo podpisy. Nie pojmę nigdy tego jak to jest, że nauczyciele są tak mało zainteresowani swoimi sprawami i tak spolegliwi. "Pedagog", był w starozytnoścu niewolnikiem, który nosił rzeczy za swoim uczniem, a bywało, że też jego samego. Czyzby tak wielu z nas, wciąż dźwigało tą rolę niewolnika? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wymianę myśli.

Gość#442 Jul 24, 2016, 10:21
Martwię sie o to co dzieje w naszym państwie jak szybko podejmuje sie decyzje niszczące dorobek ogromniej grupy ludzi nie myśląc w ogóle o konsekwencjach gimnazjum nalezalo sie wsparcie ze strony państwa a nie likwidacja
Gość#443 Jul 24, 2016, 13:10

Mial być realizowany program 3+3+3. Powinno być referendum, czy naród chce tej zmiany.
Gość#444 Jul 24, 2016, 16:16
Jestem przeciw i jako nauczyciel, i jako rodzic ucznia obecnie szóstej klasy. Nie wyobrażam sobie dwóch roczników 2003 i 2004 w liceum. W jednej klasie stara podstawa programowa, w drugiej nowa - nauczyciele zwariują!!!
Gość#445 Jul 24, 2016, 17:59
Uważam, że jak najbardziej trzeba bronić tego, co jest, udoskonalać,inwestować, a nie stawiać na głowie w myśl zasady: nieważne, co zrobić, byleby coś zrobić.
ada#446 Jul 24, 2016, 18:08

Re:

#18: Bea -  

A ja mam dziecko, które w tym roku od sześciu lat idzie do szkoły. Mówię NIE dla trzymaniu go przez cztery lata w nauczaniu początkowym.  Po trzech klasach nauczania poczatkowego już się dzieciom szkoła nudzi. Do pierwszej klasy przychodzą z zapałem, a po trzech  klasach juz ten zapał im gdzieś wyparował. Ile można ogladać każdego dnia tę samą panią, mówiącą w ten sam sposób i uczącą tymi samymi oklepanymi w I-III matodami, każego dnia przez kilka godzin.

Czy polskie dzieci to imbecyle, które potrzebują (razem z zrówką ) pięciu lat na nauczanie pisania i czytania. Sorry ale nauczyciele nauczania wczesnoszkolnego mają wiedzę ogólną a dzieciom w pewnym momencie potrzebni są specjaliści. Tylko kiedy? Jak już mają  tyle lat, że nauka ich juz nudzi? To małe dziecko jest ciekawe i chłonie na prawde trudną wiedzę.

To co dobre dla dzieci Elbanowskich niekonieznie jest dobre dla dzieci innych. W takim razie po co mają po gimnazjum (ósmej klasie) przechodzić do szkoły średniej... po co im stres z tym zwiazany, zróbmy szkołę 12 lenią szkołę powszechną a póżniej studia. Stawiam na to, że jest Pani nauczycielem nauczania wczesnoszkolnego i dla Pani ta refoma bedzie korzystna.

Gość#447 Jul 24, 2016, 19:52
To niepotrzebne wydawanie pieniedzy ktore mozna wykorzystac lepiej. Ponadto glownym celem reformy jest wyrzucenie nauczycieli z pracy
Gość#448 Jul 24, 2016, 19:54
Podpisuje,poniewaz bronie swojego miejsca pracy,bardzo dobrego gimnazjum!
Gość#449 Jul 24, 2016, 22:12
Zachęcam, bronmy Polska szkole
Gość#450 Jul 25, 2016, 07:37
Nie pozwolę ruinować polskiej szkoły!