List otwarty do Posłów na Sejm RP i Rodaków o poparcie akcji - #NieDamyOdwołaćMinistraCzarnka

Szanowna Pani Marszałek Sejmu RP Elżbieta Witej,
Szanowny Panie Prezesie Prawa i Sprawiedliwości Jarosławie Kaczyński,
Szanowny Panie Premierze Rządu RP  Mateuszu Morawiecki,

Szanowni Państwo,
My niektórzy Rodzice, Dziadkowie, Rodziny zatroskani o przyszłość Polski a szczególnie o nasze wnuki dzieci, zwracamy się zdecydowanym głosem o   poparciem naszego stanowiska i odrzucenie wniosku o odwołanie, Ministra MEiN Przemysława Czarnka.
Jest to obywatelska akcja zbierania podpisów pod Petycją
#NieDamyOdwołaćMinistraCzarnka.
Zapraszamy do współdziałania wszystkich, ponad podziałami politycznymi.
Każdy Rodzic, Dziadek, Opiekun jest zatroskany o przyszłość naszego młodego pokolenia. Podstawową i decydującą rolę w wychowaniu dziecka miała, w całej historii Polski i ma Rodzina. Tego nic nie zmieni.
Obecnie małe grupy ideologiczne, próbują narzucić swoje poglądy, wepchnąć je do szkoły ignorując prawa Rodziców do decydowania o wychowaniu o ich dzieci. Starają się zerwać z kanonem wartości katolickich i moralnych, próbują narzucić swoje mniejszościowe poglądy.
DEMOKRACJA TO RZĄDY WIĘKSZOŚCI PRZY POSZANOWANIU PRAW MNIEJSZOŚCI. A TERAZ ZDECYDOWANIE WIDZIMY, ŻE MNIEJSZOŚĆ STARA SIĘ NARZUCIĆ SWOJE POGLĄDY WIĘKSZOŚCI.
Każdy człowiek ma prawo do swoich poglądów i upodobań i w tym jest pełna zgoda. Ale szkoła musi być apolityczna i wolna od polityki. Od każdych poglądów politycznych. Od lewa do prawa.
Czas dzieciństwa, to czas budowania postaw i wartości. Szkoła to miejsce edukacji a nie polityki. Szkoła ma prawo wspierać rodziców w ich modelu wychowawczym. Wychowywać w wierze, takiej o jaką złożą wniosek o jej organizację na terenie placówki edukacyjnej.
Uważamy, że  Pan prof. dr hab. KUL Minister Edukacji i Nauki - Przemysław Czarnek to osoba, która rozumie zagrożenia, jakie niesie za sobą ideologizacja naszych dzieci i wnuków. Potrafi przewidzieć niszczące skutku dla rozwoju naszego młodego społeczeństwa w podkopywaniu fundamentów naszej cywilizacji.
Wie do czego doprowadzi relatywizacja wartości, na których opiera się współczesna cywilizacja.
To osoba odważna, spójna wewnętrznie i silnie zmotywowana do tworzenia optymalnego środowiska rozwoju naszych dzieci i wnuków oraz polskiej edukacji i nauki. Pan Minister rozumie wyzwania, przed którymi stoi Polska globalna społeczność. Dlatego też stajemy w Jego obronie i wnosimy do Komisji Edukacji Nauki i Młodzieży Sejmu oraz do wszystkich Posłów na Sejm RP aby odrzuciła procedowany wniosek o wotum nieufności wobec Pana Ministra  Przemysława Czarnka.

Babcia Ewa, jej przyjaciele Rodzice,  Dziadkowie, Absolwenci szkół.
P.S będziemy oglądać transmisję internetową z obrad Sejmu RP. Wsłuchamy się, jak każdy z zabierających głos motywuje wniosek, przekonamy się, kto dba o dzieci, uczniów i studentów, a kto próbuje wywołać napięcia społeczne, na podstawie wyrwanych z kontekstu słów.
Prosimy o podpisywanie Listu Otwartego - opublikowanego pod tytułem - Nie Damy Odwołać Ministra Czarnka.

Podpisując, upoważniam Ewa Krawczyk do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.