Lubelska Ekipa Szymona Hołowni z Programem Trzecim Polskiego Radia

Do wiadomości Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Lubelska Ekipa Szymona Hołowni wyraża swoje oburzenie ingerowaniem w niezależność radiowej Trójki. Zdecydowanie sprzeciwiamy się najgorszym praktykom cenzorskim, które niszczyły i niszczą wieloletni dorobek wybitnych dziennikarzy jakimi są: Wojciech Mann, Marek Niedźwiecki, Hirek Wrona, Dariusz Bugalski i wielu innych. Wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec zamykania ust artystom! Radiowa Trójka zawsze była oazą wolności słowa, na której wychowały się pokolenia Polaków. Dlatego wyrażamy nasz obywatelski sprzeciw, żądając zaprzestania upartyjniania mediów publicznych, w tym jednej z najlepszych rozgłośni w Polsce. Mówimy nie: cenzurze, szantażom, zakłamaniu i oszustwom!

Ekipa Szymona Lubelskie    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Ekipa Szymona Lubelskie do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.