Nie niszczmy zieleni na Os. Zamkowym

My, mieszkańcy będzińskiego Osiedla Zamkowego jesteśmy zaniepokojoni sposobem, w jaki prowadzone są prace przez Tauron Ciepło na Os. Zamkowym.

Na początku kwietnia od str. ul. Grunwaldzkiej przy parkingu zostały wycięte 2 drzewa, gdyż przeszkadzały one w pracach. Roboty zostały zakończone, dziura zasypana piaskiem. Nic nie nasadzono, nie posiano.

Dziś postawiono ogrodzenie w "gnieździe" wzdłuż ul. Grunwaldzkiej (po drugiej stronie bloku), gdzie mieszkańcy nr 5 mają balkony. Od 1 czerwca Tauron Ciepło ma ponownie prowadzić prace. Administracja Spółdzielni poinformowała, że zostanie usunięta piaskownica, wykopane zostaną dziury. Możliwe, że zostaną usunięte drzewa i krzewy.

Wraz z mieszkańcami klatki nr 5 prosimy Państwa o wsparcie i rozpopagowanie informacji, by nie wycinać niepotrzebnie zieleni na naszym Osiedlu, zadbać o to, by drzewa przy robotach budowlanych zostały wysadzone i z powrotem wsadzone (tak jak się to robi w Niemczech).

Szanujmy zieleń i wspierajmy się lokalnie!

Składając podpis, uprawniam AleksandraRK do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.