O należnym upamiętnieniu historii Słowian. Dzień Dziedzictwa i Męczeństwa Słowian.

Jak wiemy historia i wydarzenia związane z życiem Słowian ich wiarą, tradycjami i kulturą coraz bardziej przechodzą w zapomnienie, zastępując je wartościami i elementami tradycji, które wielokrotnie były i są powodem dyskusji w naszym społeczeństwie.

Celem tej petycji jest to, aby nasza historia i to, co ona nam przekazuje, nie poszła w niepamięć. Korzystając z podstaw prawa, które w sposób naturalny wychodzi nam naprzeciw, pragniemy, aby w dniach 17 i 25 Trawnia (maja), nie zapominano o przeszłości historycznej Słowian, ich męczeństwa i odziedziczonych przez nas wiary, tradycji i kultury.Nasze_Słowiańskie_Dziedzictwo.jpg

Składając podpis, uprawniam My Słowianie do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.