OBNIŻENIE CZESNEGO ZA STUDIA

W związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, zwracamy się do władz uczelni z prośbą o zrozumienie trudnej sytuacji finansowej studentów niestacjonarnych Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.

W tym ciężkim czasie wielu z nas pracuje w odmiennym, często ograniczonym wymiarze pracy. Taki tryb wiąże się ze zmniejszonymi wynagrodzeniami. Niestety, znaczna część studentów w następstwie pandemii koronawirusa utraciła swoją pracę, która była fundamentem bezproblemowego opłacania czesnego, jak i innych zobowiązań, między innymi wynajmu pokoju/mieszkania w Poznaniu. Wiele osób aktualnie nie ma pieniędzy na opłacenie nauczania.

Nawiązując do powyższego, apelujemy do Państwa o przynajmniej częściowe umorzenie czesnego za miesiące marzec-maj. Liczymy, że władze uczelni wyjdą naprzeciw studentom i ich problemom oraz wypracują dobry kompromis dla obydwu stron. Wierzymy również, że władze uczelni w prosty i jasny sposób przekażą nam swoją decyzję. Aktualnie czujemy się zdezorientowani i zakłopotani brakiem stosownych informacji.

STUDENCI NIESTACJONARNI WYDZIAŁU PRAWA I ADMINISTRACJI1 UAM POZNAŃ    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam STUDENCI NIESTACJONARNI WYDZIAŁU PRAWA I ADMINISTRACJI1 UAM POZNAŃ do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.