Petycja o przedłużenie umowy najmu kawiarni "Bocianówka" dla pani Jolanty Pasternak

Prezydent miasta Zawiercie

Pan Łukasz Konarski

Zwracamy się z prośbą o przedłużenie umowy o najmie lokalu pani Jolancie Pasternak, która od 32 lat prowadzi w Zawierciu kawiarnię "Bocianówka".

W chwili rozpoczęcia działalności pani Jolanta Pasternak wynajęła od miasta Zawiercie budynek będący w ruinie, pusty, niezabezpieczony, zdewastowany i niszczejący.

118785183_2647430312254046_7581782184937518466_n.jpg

Najemcy na przestrzeni lat, na własny koszt wymienili okna, drzwi, ocieplili budynek, zabezpieczyli przeciekający dach i osuszyli zalane piwnice. Wewnątrz od nowa położyli podłogi, wytynkowali ściany i sufity. Przeprowadzili remont zewnętrznej I wewnętrznej instalacji wodnej. Na zewnątrz stworzyli ogródek piwny w całości wybrukowany i częściowo zadaszony. Zamontowano kominek zapewniający ogrzewanie zimą. Zarówno wnętrze lokalu jak i elementy zewnętrzne budynku są regularnie odnawiane i konserwowane.  Na bieżąco są wykonywane bieżące naprawy. Tylko w tym roku przeprowadzono gruntowny remont pomieszczeń magazynowych, odnowiono wnętrze wieży i odrestaurowano stacjonarne stoły i ławki w zadaszonej części ogródka.

118779175_3001031926673154_1514057688014300347_n2.jpg

Kawiarnia „Bocianówka” od 32 lat jest prowadzona z niezmienną pasją i tylko dzięki ciężkiej pracy oraz nakładom finansowym pani Jolanty Pasternak pozostaje miejscem z niepowtarzalną atmosferą, cieszącym się wielką sympatią mieszkańców Zawiercia i osób przyjezdnych o czym świadczy szeroki odzew i liczne podpisy pod listą poparcia dla pani Jolanty Pasternak o przedłużenia umowy najmu.

Z powazaniem

Klienci "Bocianówki"

Ewelina Pasternak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Ewelina Pasternak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.