Petycja o przeznaczenie "Domu Dziecka w Trzemesznie" na "Dom Matki i Dziecka z Ukrainy"

Szanowni Państwo,

W związku z ostatnimi wydarzeniami na Ukrainie, my mieszkańcy gminy Trzemeszno i powiatu gnieźnieńskiego zwracamy się z apelem o zmianę decyzji w sprawie sprzedaży budynku po byłym "Domu Dziecka w Trzemesznie" i czasowe przeznaczenie go na "Dom Matki i Dziecka z Ukrainy", które uciekły przed mordem w ich rodzinnym kraju.

Kobiety te i ich dzieci dzisiaj szukają schronienia, możliwie dobrych warunków do mieszkania. Budynek, który obecnie jest przeznaczony do sprzedaży nie jest idealnym miejscem do mieszkania, pozwoli jednak w tym trudnym okresie na zamieszkanie w godnych warunkach do czasu zakończenia wojny.

Dlatego zwracamy się z apelem o zmianę Państwa decyzji, zablokowanie sprzedaży i przeznaczenie tego budynku dla tych wszystkich kobiet, które wraz z dziećmi szukają schronienia.

Podpisując, upoważniam Rafał Lukstaedt do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.