Petycja o wycofanie Krzysztofa Cegielskiego z komentowania meczy żużlowych

Jako kibice żużla w Polsce wnioskujemy do Canal + o zaprzestanie angażowania Krzysztofa Cegielskiego do komentowania meczy żużla na antenie nSport+. Jesteśmy oburzeni postawą pana Cegielskiego, gdzie w sposób nieobiektywny i napastliwy komentuje wydarzenia na torze oraz zachowania zawodników w ich czasie wolnym. Komentarze pana Cegielskiego nie mają nic wspólnego z obiektywizmem i profesjonalizmem, którym powinni się cechować niezależni komentatorzy w najlepszej lidze żużlowej świata. Jako kibice żużla jesteśmy zdumieni, że ktoś taki jak Krzysztof Cegielski wykazuje się tak niskim poziomem obiektywizmu i instynktu samozachowawczego. Opryskliwie odpowiada na uwagi innych komentatorów, kiedy się z nimi nie zgadza. Antagonizuje wypowiedzi i podsyca negatywne emocje względem zawodników niektórych drużyn.

Nie godzimy się na to, aby ktoś taki był twarzą Najlepszej Żużlowej Ligi Świata.

Kibice żużla

Podpisując, upoważniam Maria do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.