Petycja w sprawie godnej pamięci dla mieszkańców dawnego Sensburga obecnie miasta Mrągowa

WP_20170401_12_08_56_Pro.jpgSpołeczny Komitet Ratowania Cmentarza Ewangelickiego  w Mrągowie

ul. Krzywa 70 11-700 Mrągowo Mrągowo 10.08.2017 r.

Burmistrz miasta Mrągowo,

Ul. Królewiecka 60a;  11-700 Mrągowo

Szanowna Pani mgr Otolia Siemieniec

Petycja w sprawie godnej pamięci dla mieszkańców  dawnego Sensburga obecnie Mrągowo

Szanowna Pani Burmistrz na podstawie uchwały z dnia 11 lipca 2014 r. O petycjach; Dziennik Ustaw 2014; pozycja 1195; wnosimy sprawę godnej pamięci dla mieszkańców dawnego Sensburga.

Konieczne jest ze względów społecznych i religijnych doprowadzenie do sytuacji szanowania grobów na cmentarzu ewangelickim w Mrągowie.  A konkretnie trzeba zrobić wszystko żeby mieszkańcy miasta nie deptali grobów na tym cmentarzu.

Proszę sobie wyobrazić jak czuje się człowiek, który wie, że ktoś spaceruję po grobie jego matki lub ojca.

Bardzo prosimy o pomoc w tej sprawie.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie prośby.

W załączeniu do pisma dokumentacja,umieszczna na naszej stronie Facebook,  dokumentacja fotograficzna stanu grobu na cmentarzu ewangelickim dniu 06.08.2017 r. oraz mejl skierowany do p. Burmistrz w dniu 09.08.2017r r.

PODPISUJĄ W SYSTEMIE OTWARTEJ PETYCJI :  SKRCE: Instytut Zdrowia i Hortiterapii, Stowarzyszenie Zielone Dzieci w Mrągowie, Międzynarodowe Stowarzyszenie Miłośników Twórczości Ernsta Wiecherta , Fundacja Dziedzictwo Nasze oraz inne organizacje i osoby za pośrednictwem podpisu online www.petycjeonline.com

Potwierdzam ważność petycji Przewodnicząca Społecznego Komitetu Ratowania Cmentarza Ewangelickiego w Mrągowie – mgr Zofia Wojciechowska

Do wiadomości Burmistrz Miasta Mrągowa i Rada Miejska

Media

Sygnatariuszem petycji jest Związek Mazurski, którego prezes Andrzej Mrozicki 13.08.2017 r. na VII Festiwalu Kultury Mazurskiej w Sorkwitach podpisał akces.
To bardzo dobrze gdy możemy zjednoczyć się wokół ważnej sprawy.

Społeczny Komitet Ratowania Cmentarza Ewangelicko Augsburskiego w Mrągowie - Zofia Wojciechowska    Skontaktuj się z autorem petycji