Petycja w sprawie odwołania Zarządu Powiatu Pajęczańskiego

W związku z kolejnymi już skandalicznymi decyzjami Zarządu Powiatu Pajęczańskiego, m. in. szeroko komentowanym odwołaniem wieloletniego zasłużonego Dyrektora Szpitala w Pajęcznie i powołania na Jego miejsce osoby niezwiązanej z naszym powiatem, podjeliśmy inicjatywę mającą na celu odwołanie Zarządu Powiatu w którym zasiadają ludzie którym obcy jest lokalny patryiotyzm i dbałość o dobro wspólne. Ludzi dla których najważniejszy jest interes partyjny i zapewnienie synekur zaufanym działaczom. Ludzi których cechuje buta i chęć władzy absolutnej.

Niestety, jedynym rozwiązaniem w obecnej kadencji Rady Powiatu zdominowanej przez jedną partię (m. in. poprzez działania obecnego Wicestarosty, który zachęcony posadą bezpośrednio po wyborach zmienił barwy partyjne) może okazać się referendum w sprawie odwołania całej Rady.
Okazuje się, że wybrane przez nas osoby już w rok po objęciu swych stanowisk zapomniały o swej misji i zajeły się lokalnymi brudnymi rozgrywkami.

Niech Wasz podpis pod tą petycją będzie pierwszym aktem naszej wspólnej akcji. Być może otworzy to niektórym oczy i pozwoli to wrócić naszemu powiatowi do normalności!

Radosław Wieloch    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Radosław Wieloch do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.