Podwyżki dla radnych? przeznaczmy te pieniądze na SCHRONISKO!!!

W odpowiedzi na uchwałę RADY MIASTA i zarządzeniu radnych o podwyżkach diet, my mieszkańcy nie pozostaniemy bierni!

Jak każdy chyba wie, liczba radnych zmniejszyła się z 21 do 15, co powinno skutkować zmniejszeniem środków przeznaczonych na diety radnych, jednak to nie nastało, w związku z czym radni uchwalili podwyżki w kwotach od 200-450 zł. Są to duże pieniądze, ale czy są to duże pieniądze dla osób zasiadających w radzie miasta? Szczerze w to wątpimy, z pewnością przekonani jesteśmy że wszyscy radni są w wystarczająco dobrej sytuacji finansowej, przez co w zupełności powinny im wystarczyć dotychczasowe diety.

Poprzednie diety były niższe, wiemy jednak że obniżenie diet będzie prawie nie możliwe i nawet jeśli by się udało nie zaowocuje to jakąś ogromną różnicą w budżecie miasta, dlatego właśnie PROSIMY I NAKŁANIAMY RADNYCH DO DOBROWOLNEGO ODSTĄPIENIA OD PODWYŻEK I PRZEKAZANIA TYCH KWOT NA PRZYTULISTKO DLA ZWIERZAT W PIONKACH.

W przytulisku na pewno przydadzą się kolejne boxy, karmy, środki czystości, szczepionki, remonty... dla radnych są to nie duże pieniądze a dla przytuliska będzie to duży postęp dziękii temu będziemy mogli pomóc zwierzakom, które tak bardzo wszyscy kochamy.

Przekazane podwyżki miały by charatker miesięczny (przez całą kadencje, a jeżeli tam pieniędzy będzie już wystarczająco, można zawsze zmienić obiekt w którym przyda sie pomoc finansowa)
Wszystko musiałoby zostać udokumentowane, byłaby to forma darowizny, przytulisko prezentuje na swojej stronie SPRAWOZDANIA FINASOWE w tych właśnie sprawozdaniach chcieli byśmy aby te darowizny były uwzględniane, aby każdy był pewien że w RADZIE MIASTA MAMY LUDZI Z TAK DUŻYMI I CIEPŁYMI SERCAMI KTÓRZY CHCĄ POMAGAĆ TYM NAJMNIEJSZYM I NAJUKOCHAŃSZYM!

Wychodzimy do wszystkich mieszkańców z prośbą o podpisanie petycji, która ma na celu nakłonienie radnych do ODDANIA PODWYŻEK NA RZECZ MIEJSKIEGO PRZYTULISKA DLA ZWIERZAT (SCHRONISKO).

PROSIMY - PODPISZ PETYCJE, ZAJMIE CI TO MNIEJ NIZ 2 MINUTY! WYSTARCZY IMIĘ, NAZWISKO ADRES ZAMIESZKANIA I ADRES E-MAIL !
PODAWAJCIE DALEJ, UDOSTĘPNIAJCIE, ROZSYŁAJCIE, POKAŻMY ŻE MY JAKO MIESZKAŃCY MAMY COŚ DO POWIEDZENIA W TYM MIEŚCIE !

TUTAJ WWW STRONA PRZYTULISKA

A TUTAJ FB

LICZYMY NA WASZE PODPISY !

Dawid Sobol, Dominik Cybulski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Dawid Sobol, Dominik Cybulski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.