Polski Interes Narodowy.

Petycja do Prezydenta RP Andrzeja Dudy.

Tytuł petycji: Polski Interes Narodowy

W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny, odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie, my, przedstawiciele Narodu Polskiego – zarówno, wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę  o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko, co cenne z ponad tysiącletniego dorobku, pomni gorzkich doświadczeń z czasów, gdy podstawowe wolności i prawa człowieka były w naszej Ojczyźnie łamane, pragnąc na zawsze uchronić Polskę przed grabieżą, w poczuciu odpowiedzialności przed Bogiemi Narodem, żądamy od najwyższego przedstawiciela Państwa Polskiego, Prezydenta Rzeczpospolitej wygłoszenia oficjalnego stanowiska w treści:

Jako Prezydent Rzeczpospolitej oświadczam, że Polska nie uznaje i nigdy nie zadośćuczyni roszczeniom majątkowym wynikających z tzw. mienia bezdziedzicznego.

Petycja_PIN_duża4.png

Krzysztof Szymczak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Krzysztof Szymczak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.