Pomoc dla pracowników gastronomii w Skierniewicach

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o uruchomienie funduszu pomocy dla pracowników naszej branży w Skierniewicach.

W związku z sytuacją epidemiologiczną zostaliśmy zmuszeni do zamknięcia naszych lokali.

Dla większości z nas jest to jedyne źródło dochodu.

Nasi pracownicy, barmanki, barmani, kelnerzy, kelnerki, kucharki i kucharze są wizytówką naszych lokali. To oni dbają o to, żeby goście byli zadowoleni, żeby produkty były odpowiednio przygotowane i podane. Naszą, jako właścicieli i managerów, odpowiedzialnością jest to żeby zadbać o pracowników i zapewnić im chociaż minimalną pomoc w tym trudnym dla wszystkich momencie.

Duża grupa ludzi została zupełnie pozbawiona dochodu, my w związku z tym, że również tego dochodu obecnie nie mamy, nie jesteśmy w stanie pomóc im bezpośrednio.

Biorąc pod uwagę ilość lokali gastronomicznych i rozrywkowych w naszym mieście, zdajemy sobie sprawę jak wielu osób obecna sytuacja dotyczy.

Na chwilę obecną nie ma żadnych planów rządowych dotyczących pomocy naszym pracownikom.

Dlatego zwracamy się z ogromną prośbą o stworzenie funduszu, który pokryje podstawowe potrzeby pracowników naszej branży.

Nasz wkład do budżetu miasta, w postaci podatków, akcyzy i innych opłat jest znaczący, pomóżmy tym, którzy na ten wkład pracują najciężej.

Bartek Binder Kwadrofonia    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Bartek Binder Kwadrofonia do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Numer telefonu nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.