Popieram pomysł nazwania ronda na ul. Łapanowskiej w Gdowie imieniem Janusza Kuliga

Rondo im. Janusza Kuliga? Gdów czeka na Wasze głosy !!

JANUSZ.jpg

W październiku 2018 roku otwarto nowy odcinek obwodnicy Gdowa. Na połączeniu dróg wylotowych w stronę Łapanowa powstało rondo. Włodarze gminy czekają na propozycje nazwy.

Obecnie pojawiła się inicjatywa nazwania ronda na ul. Łapanowskiej. W pismach, które dotychczas wpłynęły do Urzędu Gminy zostały zawarte następujące propozycje -  Rondo im. generała Józefa Hallera, Rondo im. generała Tadeusza Jordana Rozwadowskiego czy Rondo im. Janusza Kuliga” – informuje wójt Zbigniew Wojas.

Droga braci rajdowa – czy może być lepsza okazja by uczcić pamięć naszego Mistrza? Zbliża się kolejna rocznica śmierci Janusza Kuliga. My o nim nigdy nie zapomnimy. Sprawmy swoimi głosami, aby symboliczna tablica przypominała o nim każdemu podróżującemu obwodnicą Gdowa.

Swoje wsparcie możecie wyrazić wysyłając maila na adres ronda@gdow.pl lub podpisując naszą petycję, która będzie aktywna do 28 lutego 2019 roku. Potem przekażemy ją władzom Gdowa.

Udostępniajcie i zachęcajcie innych do udostępnienia i podpisania petycji !! Pokażmy, ilu nas jest – fanów Mistrza Janusza Kuliga.

Automobilklub Galicyjski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Automobilklub Galicyjski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.