Powrót porodówki w szpitalu wojewódzkim Copernicus Gdańsk

1. Zwracam się z prośbą o poparcie przywrócenia porodówki w Szpitalu wojewódzkim Copernicus w Gdańsku .Jest bardzo potrzebna  ponieważ udoskonalona po remoncie przyjmowała wiele kobiet do porodu z dosyć obszernego terenu ale i kobiet z bliższego rejonu.Gdy podpiszemy i wyrazimy swoją prośbę może uda się nam doprowadzić do zmiany decyzji.Zaspa i UCK nie radzą sobie z przyjmowaniem kobiet.Majac tak fajna duża porodówkę nie ma sensu odsyłanie kobiet do innych szpitali np Kartuzy Gdynia its itp.
  2. Zaspa i UCK nie radzą sobie z potrzebami kobiet do porodu i nie tylko.Gdzie jest sens jazdy do innego województwa ok100 km np do porodu jak duża porodówka jest tu na miejscu.Zlikwidowanie karetek dla ciężarnych do porodu już jest bzdura a teraz dojedź do szpitala oddalonego ładnych km i denerwuj się dodatkowo tym czy tam będzie miejsce i czy będę przyjęta.

Personel szpitala Copernicus na oddziałach położniczych jest wyspecjalizowany cierpliwy człowiek czuje się jak w domu odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu.Korzystala trzy razy z porodówki w Copernicus i nie wyobrażam sobie innego miejsca.Teraz dwie córki mają niedługo termin i widzę stres obawę czy urodzą w godnych warunkach bez przerzucania ze szpitala do szpitala a takich kobiet jest więcej i będzie .

Panie wojewodo nie może pan zamknąć całkiem naszej porodówki to nie jest zabawa w chowanego to jest poważna sprawa .Nalegamy na zmianę decyzji w tej sprawie z korzyścią dla ciezarnych

Agnieszka Żywek-Dospial    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Agnieszka Żywek-Dospial do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.