Protest przeciwko powstaniu w Sulechowie Inwestycji firmy Eurokey Recykling Limited Sp. z.o.o polegającej na przetwarzaniu i gromadzeniu odpadów.

13 czerwca 2018 r. Burmistrz Sulechowa Ignacy Odważny podpisał akt notarialny na sprzedaż nieruchomości w miejscowości Nowy Świat – gmina Sulechów (działka 119/17 objęta podstrefą KSSSE) z firmą Eurokey Recykling Limited Sp. z o. o. reprezentowaną przez Pana Muhammada Zubaira Bajwara. Okazało się, ze firma zajmuje się przetwarzaniem i gromadzeniem śmieci. Działalność tej firmy znana jest na terenie województwa lubuskiego. W Zielonej Górze w centrum miasta utworzyła kontrowersyjne składowisko śmieci, które spowodowało wielkie protesty. Firma ta próbowała prowadzić działalność w Międzyrzeczu jednak ze względu na protesty lokalnej społeczności transakcja nie doszła do skutku. Firma Eurokey Recykling Limited Sp. z o. o. zwozi odpady z całej UE na teren Polski gdzie je przetwarza i składuje.

Mieszkańcy Gminy Sulechów protestują przeciwko powstaniu takiej uciążliwej inwestycji na terenie sulechowskiej strefy ekonomicznej.

Wiesław Kołakowski - Społeczny Komitet Protestacyjny    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.