Petycja przeciwko decyzji o budowie dwóch 112m bloków na plaży w Miedzyzdrojach

Skandal i nieodwracalna w skutkach ingerencja w krajobraz i równowagę przyrodniczą Wyspy Wolin! Zgoda wydana przez władze Miedzyzdrojów deweloperowi Siemaszko na budowę dwóch 112 metrowych wieżowców na plaży, tuż przy granicy WPN.Miedzyzdroje.jpgMiedzyzdroje_2.jpgPo Gołębiewskim w Pobierowie kolejna tragiczna w skutkach inwestycja dewastująca najpiękniejszy fragment polskiego wybrzeża. Budynki o tej wysokości będą widoczne z każdego punktu Wyspy, zaburzą nie tylko tkankę miejską, ale także wprowadzą nieodwracalne zmiany krajobrazowe (przewyższając chronione klify), przyrodnicze i hydrologiczne.
Przyroda to dobro wspólne, własność publiczna i społeczna, którą zobowiązani jesteśmy chronić dla przyszłych pokoleń.
Udostepniajcie, podpisujcie, bo zmierzamy do scenariusza belgijskiego, czyli wybetonowanego wybrzeża na całej długości.

Miłośnicy Wyspy Wolin    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Miłośnicy Wyspy Wolin do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.