Przejście dla pieszych - ul. Wołkowyska, Gdańsk

Zwracamy się z prośbą o utworzenie przejścia dla pieszych przez jezdnię ulicy Nowej Wołkowyskiej w Gdańsku (działka nr 38/4 obręb 050) na wysokości istniejącej wysepki rozdzielającej jezdnie. Utworzenie przejścia w tym miejscu pozwoli znacząco skrócić drogę do pobliskiego przystanku autobusowego. Dodatkowo jak pokazuje doświadczenie, miejsce to jest już od dawna wykorzystywane przez pieszych do przechodzenia na drugą stronę jezdni, a utworzenie przejścia z pewnością wpłynie na ich bezpieczeństwo. Sama konstrukcja drogi w tym miejscu również wydaje się być idealnym miejscem do utworzenia przejścia z uwagi na istnienie wysepki rozdzielającej, która będzie mogła pełnić rolę azylu.

wołkowyska.jpg

Piotr Krzemiński    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Piotr Krzemiński do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.