Najwyższy wymiar kary dla pseudohodowców z Dobrcza

20170426_130942148_iOS.jpg

Aktualizacja 28.04.2017 12:45

INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI !
Sąd Rejonowy przedłużył o kolejne 3 miesiące areszt dla Pseudohodowców z Dobrcz k. Bydgoszczy !!

W związku z tym iż nie ma wyroku sądowego dla Izabeli Ch. G oraz Romana G. Ci ludzie zgodnie z prawem do zakończenia procesu mogą dalej zajmować się hodowlom zwięrząt oraz prowadzić Stowarzyszenie zrzeszczające hodowców z całej kraju!

Społecznie prosimy Was o podpisanie petycji by Sąd wydał najwyższy z możliwych wyroków dla tych osób.

Powinni ponieść konsekwencje tego co zrobili latami tym biednym zwięrzętom!

COEX3224.jpg

Pseudohowcy z Dobrcza Izabela Ch. G oraz Roman G. którzy zostali zatrzymani w lutym przez Policje i obecnie przebywają w areszcie.

Jak wszyscy wiecie na początku lutego br. nasz kraj obiegła informacja o tym jak Pogotowie dla Zwierząt zlikwidowało największa pseudohodowle psów i kotów w Polsce którą nazwano auschwitz dla zwierząt. To największa interwencja odebrania zwierząt która trwała ponad 25 godzin! Odebrano 180 zwierząt w stanie krytycznym. Zwierzęta jadły własne odchody, latami nie wychodziły z ciasnych boksów, suki po nieprofesjonalnym cesarskim cięciu, liczne, rany, odparzenia, przestraszone ze łzami w oczach prosiły o pomoc latami.

Małżeństwo prowadziło "hodowle zwierząt" w Dobrczu k. Bydgoszczy a także w Bydgoszczy przy ul. Jazgażowej oraz Polskie Stowarzyszenia Psa Przyjaciela ktore zrzeszało hodowców zwierząt z całego kraju!
Grozi im do 3 lat pozbawienia wolności z tyt., okrutnego znęcania się nad ponad 170 zwierzętami oraz zarzut oszustwa wobec kupujących zwierzęta za co grozi im do 8 lat! Pierwszy raz w historii organy ścigania tak radykalnie podeszły do sprawy a Sąd Okręgowy nie uchylił aresztu w związku ze złożonym zażaleniem które wniesli podejrzani. Obecnie przesłuchiwani są świadkowie, osoby poszkodowane, prowadzona jest dokumentacja w sprawie. Wkrótce zostanie przedstawiony akt oskarżenia dla tych...

Hodowcy z Dobrcz sami leczyli, szczepili zwięrzeta bez uprawnień, podawali leki weterynaryjne bez konsultacji z lekarzem weterynarii, sami robili zabegi medyczne, wydawali leki weterynaryjne kupującym, podważali decyzje, autorytet lekarzy weterynarii oraz zabraniali z nimi kontaktu! 20170207_171944000_iOS1.jpg

Losy tej sprawy możecie obserwować na specjalnie utworzonej stronie

www.facebook.com/Fab20170316_000645000_iOS.jpgrykaPsowDobrcz20170316_000603000_iOS.jpg

20170425_000301203_iOS.jpg

20170323_012923000_iOS.jpg

20170323_012850000_iOS.jpg20170410_000532940_iOS.jpg20170415_101645529_iOS.jpg20170425_000327937_iOS.jpg

20170420_222157496_iOS.jpg20170425_000237323_iOS.jpg

20170420_222230105_iOS.jpg

20170316_000557000_iOS.jpg

20170410_000550244_iOS.jpg

STOP PSEUDOHODOWLOM    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam STOP PSEUDOHODOWLOM do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.