Remont drogi wojewódzkiej Nr 648 na odcinku Stawiski - Obrytki

Petycja o remont drogi wojewódzkiej Nr 648 na odcinku Stawiski - Obrytki.

Droga_wojewodzka_6482.png

Zwracamy się do Podlaskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich w Białymstoku ul. Elewatorska 6, 15-620 Białystok o pilne wykonanie remontu drogi wojewódzkiej Nr 648 na odcinku Stawiski - Obrytki. Przedmiotowy odcinek w obecnym stanie technicznym oraz ciągle powstające ubytki w nawierzchni asfaltowej jak również nierówności w poboczach stwarzają zagrożenie życia dla osób poruszających się tą drogą.

Starania Podlaskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich w Białymstoku polegające na częściowym uzupełnianiu ubytków w nawierzchni nie przynoszą żadnych rezultatów a z roku na rok, stan techniczny przedmiotowego odcinka pogarsza się. Idealnym rozwiązaniem jest wykonanie nakładki asfaltowej, które sprawdziło się na odcinku Obrytki – Przytuły.

Mając na uwadze tragiczny stan drogi i jej zagrożenie dla życia użytkowników wnosimy o szybkie podjęcie działań prowadzących do wykonania remontu drogi wojewódzkiej Nr 648 na odcinku Stawiski - Obrytki.

Wypełnij poniższy formularz, aby podpisać petycję utworzoną przez Petycja. Autor petycji będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych w formularzu.