Skatepark w Żyrardowie

Szanowny Panie Prezydencie, w ostatnich latach można zaobserwować bardzo dynamiczny rozwój sportów ekstremalnych, w tym jazdy na hulajnodze i rowerach BMX. Sporty te przyciągają coraz szersze rzesze młodzieży, przy czym do uprawiania tych sportów niezbędne są specjalnie przygotowane place – skateparki.

W dzisiejszych czasach skatepark to miejsce aktywnego wypoczynku dzieci i młodzieży – miejsce gdzie można pojeździć, spędzić wolny czas i spotkać się z ludźmi podzielającymi podobną pasję. Niestety u nas w Żyrardowie nasz skatepark nie jest w najlepszym stanie i potrzebujemy lepszych ramp do rozwijania naszej pasji i robieniu coraz to lepszych trików.

W związku z brakiem takiego miejsca chcielibyśmy przypomnieć o naszym wymarzonym skateparku. Od wielu lat się o niego staramy, a to niestety nie przynosi żadnych korzystnych skutków.

inbound3116529294314352572.jpg

Jeśli ten skatepark jest już w dalekich zapomnieniach przychodzimy z drugim planem. W związku braku kilku potrzebnych nam ramp zwracamy się z prośbą o rozbudowanie naszego skateparku i dodaniu 2 przeszkód wyglądających mniej więcej jak w załączniku. Jesteśmy głęboko przekonani, iż prezydent Miasta przychyli się do naszej inicjatywy.

Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszego pomysłu.

Pozdrawiamy, cała społeczność skaterów :)

IMG_20210314_174125.jpgIMG_20210314_174113.jpg

Składając podpis, uprawniam Wiktoria Dmitruk do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.