Koniec targu w Skaryszewie - STOP WSTĘPOM do piekieł koni!

Szanowny Panie Burmistrzu Miasta i Gminy Skaryszew,

Tegoroczne odwołanie Skaryszewskiego Jarmarku Końskiego Wstępy to dobry moment, żeby pożegnać się z tym okrutnym zwyczajem. Postawienie bezpieczeństwa mieszkańców Skaryszewa na pierwszym miejscu jest bardzo ważną i słuszną decyzją. Namawiamy teraz do kolejnego kroku: postawmy na dobrostan zwierząt i zakończmy jarmark koński raz na zawsze.

Każdego roku jarmark koński w Skaryszewie stawał się obiektem wielu protestów i co roku media obiegają okropne zdjęcia pokazujące stan przewożonych na jarmark koni. Takie wydarzenie jest dla zwierząt bardzo stresujące, a przeprowadzane co roku interwencje wyraźnie pokazują, że dotychczasowe działania nie były w stanie zapewnić koniom odpowiednich warunków.

Powoływanie się na tradycję tego wydarzenia ma z każdym rokiem mniejszy sens. Społeczeństwa zmieniają swoją wrażliwość i dzisiaj zdecydowana większość Polek i Polaków chce lepszej ochrony zwierząt w swoim kraju.

W Pana rękach jest możliwość zakończenia bardzo okrutnej tradycji, która powinna już przejść do historii, bo nie ma na nią już zgody w XXI wieku. Liczymy na Pana humanitarne podejście do zwierząt i dlatego zwracamy się o podjęcie decyzji o zakończeniu Skaryszewskiego Jarmarku Końskiego Wstępy.

Instytut Empatii, oddział Schronisko Pegasus    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Instytut Empatii, oddział Schronisko Pegasus do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.