Skwer Praw Kobiet w Miliczu

My, niżej podpisani członkowie i sympatycy stowarzyszenia „Myślmy” oraz wszyscy, którym na sercu leżą Prawa Kobiet, występujemy z inicjatywą nadania nazwy nienazwanemu dotąd miejscu przed Urzędem Miejskim w Miliczu pomiędzy ulicami Trzebnicką a Dworcową nazwy, która brzmiałaby „skwer Praw Kobiet”.

Nazwanie administracyjnie centralnego miejsca w Miliczu, bo przed Urzędem Miejskim – siedzibą władz samorządowych gminy Milicz – skwerem Praw Kobiet wskazywałoby na to, jak ważne jest dla samorządu milickiego – jego władz i mieszkańców – przestrzeganie wolności oraz swobód prawnych i obywatelskich nie tylko mieszkanek gminy Milicz, a także Polek i kobiet całego świata, oraz stałe poszerzanie tych wolności, praw i swobód aż do całkowitego zrównania ich z prawami mężczyzn.

W związku z powyższym prosimy o przedłożenie Radzie Miejskiej w Miliczu stosownej uchwały w najbliższym możliwym terminie. Uroczystość nadania nazwy Praw Kobiet mogłaby uświetnić obchody majowego Święta Samorządu Terytorialnego lub rocznicy 4 Czerwca.

Odwiedź naszą stronę i dowiedz się więcej: https://www.facebook.com/myslmy
Ptasi_Trakt_rzezby_przy_UMiG_Milicz_6090809.jpg

138825776_101295468622258_5345877526578628046_o.png

Daniel Misiek, Stowarzyszenie "Myślmy"    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Daniel Misiek, Stowarzyszenie "Myślmy" do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.