Sprzeciw przeciwko utworzeniu przez Urząd Morski w Gdyni zabezpieczenia przeciwpowodziowego w Kuźnicy od strony zatoki w formie muru na calej długości lini brzegowej od Syberii do leśniczowki. .

My, mieszkańcy i miłośnicy Kuźnicy, nie zgadzamy się z koncepcją utworzenia przez Urząd Morski w Gdyni zabezpieczenia przeciwpowodziowego w Kuźnicy od strony zatoki. Taka inwestycja negatywnie odbije się na wyjątkowej, historycznej zabudowy miejscowości Kuźnica: zasłoni całkowicie krajobraz Zatoki Puckiej, będzie się wiązać z trudnymi do oszacowania kosztami, i przede wszystkim nie jest zasadne, biorąc pod uwagę ukształtowanie terenu, na którym ma powstać. Czujemy się bardziej zagrożeni od strony otwartego morza i oczekujemy kontynuacji zdecydowanych działań, polegających na walce z abrazją od strony północnej. Zwracamy się z prośbą o zaprzestanie realizacji projektu, który jest sprzeczny z interesem miejscowości i jej mieszkańców. Jako załącznik do powyższego dokumentu dołączamy listę podpisów mieszkańców jako wyraz ich sprzeciwu wobec przedstawionej koncepcji.

Wypełnij poniższy formularz, aby podpisać petycję utworzoną przez Leszek Hel. Autor petycji będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych w formularzu.