Sprzeciw w sprawie sprzedaży terenu tzw. parku kolejowego przy ul. Okrzei

My, niżej podpisani sprzeciwiamy się sprzedaży naszej wspólnej gminnej własności, jaką są dwie działki terenu tzw. parku kolejowego o powierzchni 4983 i 5305 m kw., znajdujące się przy ul. Okrzei w Wyszkowie.

Wspomniany teren jest naturalnym zapleczem wyszkowskiego dworca kolejowego oraz zielonym terenem rekreacyjnym dla mieszkańców rozległego pobliskiego osiedla bloków. W wypadku jego sprzedaży te funkcje zostaną utracone, a w ich miejsce powstanie przestrzeń usługowa, której jest pod dostatkiem w pozostałych, także pobliskich, rejonach miasta.

W związku z powyższym, zwracamy się do burmistrza Wyszkowa o odstąpienie od zamiaru sprzedaży wspomnianego terenu, a w razie jego niezastosowania się do naszej prośby, do wyszkowskiej Rady Miejskiej o niewyrażenie zgody na tę sprzedaż.

Z kroniki wyszkowskiego dziadostwa    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Z kroniki wyszkowskiego dziadostwa do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.