STOP wycince DRZEW w zielonym Brzegu

Drodzy Brzeżanie! W każdej chwili może rozpocząć się wycinka na ul. Wolności. Jest szansa żeby to zatrzymać ale trzeba się zjednoczyć. My już działamy, ale pomóżcie - wesprzyjcie nas podpisem pod petycją.

Stopwycince600.jpg

Panie Marszałku!
Panie Burmistrzu!

Projekt przebudowy ulicy Wolności przewiduje usunięcie wszystkich 89 drzew. W ich miejscu mają powstać parkingi samochodowe, szeroka jezdnia i ścieżka rowerowa. I znajdzie się miejsce tylko na 10 nowych karłowatych drzewek. Miejsc parkingowych będzie mniej niż dziś, a ścieżka rowerowa w takiej formie nie zapewni komfortu ani bezpieczeństwa.

Wycinka drzew nie zredukuje niskiej emisji zanieczyszczeń, a wręcz pogorszy warunki życia na tej ulicy. Drzewa to nasze płuca i filtry, drzewa asymilują zanieczyszczenia, dają cień i powstrzymują powodzie .
Jest jeszcze czas, by projekt zmienić. Prosimy o to w imieniu brzeżan.

Składając podpis, uprawniam Drzewa Wolności do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.