Street workout park w Brzegu Dolnym

zory3.jpgW obecnych czasach, kiedy siłownie i wszelkie ośrodki sportowe zostały zamknięte, wiele osób musiało zrezygnować z aktywności fizycznej lub mocno ja ograniczyć. Szukając miejsca do ćwiczeń, postanowiłem skorzystać z niedawno wybudowanych drabinek przy placu zabaw dla dzieci (park miejski od strony ulicy 1 maja), jednak nie są one dostosowane do wzrostu dorosłej osoby. Skłoniło mnie to do przemyśleń i postanowiłem stworzyć petycję w inicjatywie nie tylko własnej, ale innych osób aktywnych fizycznie, aby w naszym mieście powstał profesjonalny plac do ćwiczeń jakim jest street workout park. Obecnie jedyne znane mi takie miejsce w naszej okolicy znajduje się na terenie kąpieliska we wsi Wały. Gdyby w Brzegu Dolnym powstał taki plac do ćwiczeń, na pewno stalby się kolejna pozytywna wizytówką naszego miasta, przyczyniłby się do lepszego rozwoju osób w różnym wieku, ale także zachęcałby młodych ludzi do trenowania i próbowania swoich sił w coraz popularniejszej dyscyplinie sportowej jaką jest kalistenika. Koszt budowy takiego parku nie jest zbyt wysoki, na stronach internetowych można znaleźć wiele gotowych już konstrukcji w przystępnych cenach. Wydaje mi się, że to najwyższy czas, aby w naszym mieście w końcu pojawiło się takie miejsce. Wierzę, że urząd miasta i gminy Brzeg Dolny oraz Burmistrz Brzegu Dolnego przychylą się do tej inicjatywy.

Marcin Józefowicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Marcin Józefowicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.