SZCZECIN pozew zbiorowy przeciwko PGE GiEK S.A. Zespół Elektrowni Dolna Odra

pozew.jpg

Jest ciepło, ale to zasługa temperatury na zewnątrz, a nie PGE. W Szczecinie wciąż nie udaje się utrzymać właściwych parametrów ciepła. Gazeta Wyborcza zdementowała informacje o naprawie układu ciepłowniczego w drugim bloku. Z tego wynika, że Elektrociepłownia Pomorzany w dalszym ciągu nie pracuje prawidłowo. Przyczyny awarii do dzisiaj niewyjaśniono, pomimo zaangażowania specjalistów z całej Polski.  W rzeczywistości oczekiwano na zewnętrzne temperatury niewymuszające obciążenia systemu. Brak stabilności prac i dostaw ciepła do odbiorców jak i wprowadzanie opinii publicznej w błąd budzi niepokój mieszkańców.

W listopadzie 2020 r. Ryszard Wasiłek Wiceprezes Polskiej Grupy Energetycznej zapewniał, że dwie elektrociepłownie PGE doskonale dają sobie radę w zapewnieniu zapotrzebowania na lewobrzeżną część Szczecina.

Dlatego też my mieszkańcy Szczecina mając pełną świadomość społeczną czujemy się oszukani przez PGE. Będziemy dochodzić swoich roszczeń w sposób zbiorowy przeciwko PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna S.A. – Oddział Zespół Elektrowni Dolna Odra. Tylko w ten sposób jako konsumenci mamy szansę na walkę w dochodzeniu swoich praw.

Jesteśmy w trakcie oceny wysokości roszczenia. Jeżeli w lutym ograniczono Wam dostawy ciepła podpiszcie i udostępnijcie petycję.

Tomasz Grudziński    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Tomasz Grudziński do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.