TAK dla przejścia dla pieszych na rogu ulic Francesco Nullo i Francesco Nullo boczna w Krakowie.

My mieszkańcy dzielnicy Grzegórzki, rodzice i dzieci uczęszczające do Szkoły Podstawowej nr 38 apelujemy do Zarządu Dróg Miasta Krakowa o przywrócenie przejścia dla pieszych na rogu ulic Francesco Nullo i Francesco Nullo bocznej. Postulujemy o rozwiązanie polegające na wydłużeniu zakresu wyniesienia drogi w stronę ulicy Mogilskiej tak, aby strefa przejścia pieszego była poza obszarem skrzyżowania ulicy Francesco Nullo z bocznymi wyjazdami. Oznakowanie pionowe i poziome oraz oświetlenie przejścia zapewni bezpieczeństwo wszystkich użytkowników drogi, a szczególnie dzieci.  Utworzenie przejścia dla pieszych uważamy za konieczne, gdyż ruch na ulicy jest znacznie zwiększony w skutek powstałej nowej zabudowy osiedla. W niedalekiej odległości znajduje się szkoła oraz Krakowski Szkolny Ośrodek Sportowy,dzieci korzystają z przejścia także po zmroku. Oznakowane przejście dla pieszych funkcjonowało do czasu wybudowania kolejnych budynków osiedla Grzegórzki Park. Wówczas zlikwidowano oznakowane przejście dla pieszych. Apelujemy o przywrócenie bezpieczeństwa na ulicy Francesco Nullo !LOKALIZACJA_PRZEJŚCIA.jpgIMG_6026.jpgIMG_6024.jpg

Agnieszka Laskowska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Agnieszka Laskowska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.