Udostępnienie terenu Klubu Sportowego Skra Warszawa sportowcom-amatorom

Teren Robotniczego Klubu Sportowego Skra Warszawa na granicy Ochoty i Mokotowa to od lat mekka nie tylko sportowców zawodowych, ale i sportowców-amatorów.
Ludzie uprawiający bieganie, lekkoatletykę, sztuki walki czy po prostu potrzebujący aktywności fizycznej na otwartej przestrzeni od wielu lat korzystają z tego miejsca. Przez cały rok, niezależnie od pory roku, dnia czy warunków pogodowych. Bieżnia i urządzenia lekkoatletyczne czynią teren Skry znacznie bardziej odpowiednim miejscem do uprawiania sportu niż pobliskie Pole Mokotowskie. Ponadto teren Skry zapewnia pozytywną izolację od ludzi i zgiełku pobliskich ulic.

Cieszy nas, że władze Warszawy zapowiadają odbudowę i rewitalizację terenu Skry. Ale chcielibyśmy, aby- niezależnie od tych planów i ich realizacji- teren pozostał otwarty i dostępny dla wszystkich do rozpoczęcia prac. Taki, jakim był przez lata.

Wnioskujemy do władz Warszawy o natychmiastowe, ponowne otwarcie terenu Skry i udostępnienie go ludziom amatorsko uprawiającym sport.

Składając podpis, uprawniam Adam Rogowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.