Wybudowanie przejścia podziemnego na wysokości ulicy Podolskiej Warszawa, w ramach remontu linii kolejowej W-Wa Wschodnia-Wawer.

Do PKP PLK Warszawa

My, niżej podpisani mieszkańcy Pragi i nie tylko sygnatariusze tej petycji, zwracamy się z prośbą do PKP PLK o wybudowanie bezpiecznego przejścia podziemnego ( wzorem wybudowanego przejścia na wysokości ulicy Namysłowskiej Warszawa).

Na chwilę obecną pomimo ustawienia tablic ostrzegawczych w/w miejscu ,przejście przez tory do parku Olszynka Grochowska jest zabronione.Gdyby nie korzystać z tego nielegalnego,niebezpiecznego przejścia to dojście do parku trwało by 30 minut i przy odległośći około 2 km.   Z tego nielegalnego przejścia ,pomimo zagrożenia katastofą korzysta kilkaset jak nie kilka tysięcy spacerowiczów , chcących odpocząć w zaciszu parku.

Uważamy że wybudowanie w ramach remontu trasy kolejowej na obecnym etapie przetargu jest wysoce zasadne ,aby nie realizoać takiej inwestycji już po remoncie.

Bardzo prosimy , nie odbierajcie nam mieszkańcom jednej z formy odpoczynku jakż daje park Olszynka Grochowska.

Grzegorz Cięgotura    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Grzegorz Cięgotura do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.