Wybudowanie przejścia podziemnego na wysokości ulicy Podolskiej Warszawa, w ramach remontu linii kolejowej W-Wa Wschodnia-Wawer.

Do PKP PLK Warszawa

Do Urzędu m.st. Warszawy

Do Urzędu dzielnicy Praga południe

My, niżej podpisani mieszkańcy Pragi i nie tylko sygnatariusze tej petycji, zwracamy się z prośbą do PKP PLK , Urzędu m. st. Warszawy , urzędu Dielnicy Praga - Południe , o wybudowanie bezpiecznego przejścia podziemnego ( wzorem wybudowanego przejścia na wysokości ulicy Namysłowskiej Warszawa).

Na chwilę obecną pomimo ustawienia tablic ostrzegawczych w/w miejscu ,przejście przez tory do parku Olszynka Grochowska jest zabronione.Gdyby nie korzystać z tego nielegalnego,niebezpiecznego przejścia to dojście do parku trwało by 30 minut i przy odległośći około 3 km.   Z tego nielegalnego przejścia ,pomimo zagrożenia katastofą korzysta kilkaset jak nie kilka tysięcy spacerowiczów , chcących odpocząć w zaciszu parku.

Uważamy że wybudowanie w ramach remontu trasy kolejowej na obecnym etapie przetargu jest wysoce zasadne ,aby nie realizoać takiej inwestycji już po remoncie.

Bardzo prosimy , nie odbierajcie nam mieszkańcom jednej z formy odpoczynku jakż daje park Olszynka Grochowska.

20201201_093522.jpg

Projekt w/w zadania składamy w tym roku na budżet obywatelski.

Każdy podpis pod petycją ma znaczenie , chodzi o bezpieczeństwo Was wszystkich.

Nie bądżcie  obojętni wobec bezpieczeństwa Waszego i Waszych bliskich.

Podpisujcie petycję , piszcie do PKP.PLK.SA , Urzedu miasta, Urzędu dzielnicy, czym więcej pism do urzędów dotrze, tym większy społeczny nacisk.

W/w projekt został zgłoszony do Budżetu obywatelskiego na stronie

Głosować na projekt bedzie można od 15.06.2022 do 30.06.2022 r.

Grzegorz Cięgotura    Skontaktuj się z autorem petycji