Zakaz korzystania z telefonów komórkowych na terenie Szkoły

Zwracamy się do Rady Rodziców przy Szkole Podstawowej nr 150 w Warszawie o pomoc w kwestii uregulowania zasad korzystania z telefonów komórkowych na terenie Szkoły. Wnioskujemy o ustanowienie przez Dyrekcję Szkoły zakazu korzystania z urządzeń t.j. smartfony czy tablety we wszystkie dni tygodnia oraz o poproszenie nauczycieli o czynne działania, pozwalające wyeliminować korzystanie z telefonów (np. pozwalanie na zabieranie sprawdzonych prac do domu, w celu spokojnego się z nimi zapoznania, zamiast zachęcania do robienia im zdjęć telefonem).

Wierzymy, że szkoła powinna być wolna od telefonów, tym samym zapewniając dzieciom, szczególnie młodszym, takie warunki do rozwoju, zabawy i nauki, które nie przyczyniają się do zwiększonej konsumpcji mediów cyfrowych.

z poważaniem,

Rodzice

Składając podpis, uprawniam Marta Górecka do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.